Bir fazlı motora termik röle bağlantisi

Kabiliyet'in söylediği gibi termik seri bağlanır Akım 3 bimetalden de geçer. Sadece bir tanesinden geçse korumaz mı derseniz elbette termiğin görevini yapıyor olması sadece 1 bimetalden geçerse de koruma yapmasını gerektirir. Lakin 3 ünden birden geçmesi en doğrusu olur. Bir tanesi özelliğini kaybetse de diğerleri koruma yapar.


Lakin kontaktörün de seri bağlanması çok gerekli değildir. Kontaktör paralel bağlanarak akım arttırılabilir. Yada kontaktörden faz nötr geçirilerek daha etkin bir güvenlik sağlanabilir.

Kabiliyet ustanın yanına diğer bağlantıyı ilave ediyorum.



Ekli dosyayı görüntüle 13426
Üstat senin doğrudiye paylaştığın şema bir insanın sağ kulağını kaşıması için sol elini boyunun arkasından dolandırıp sağ kulağını kaşıması gibi birşey yanlış diye belirtiğin şema ise sağ kulağını sağ eliyle kaşıması gibi birşey yani mantıklı olan ki mantıklısıda sağ kulağını sağ elinle kaşımak. Sonuç olarak çizdiğin 3 şemada iş görmezmi tabiki de görür. Kısacası faz termik üzerinden geçtiği sürece problem yok demektir. Saygılar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Al bir dijital ampermetre kendinden akim trafolu istedigin gibi amperleri ve zamanlamasiyla oyna. Kesin koruma saglar.
 
Aynı fazı termiğin L1-L2-L3 uclarından paralel bir şekilde bağla. Kablo çapı aynı olsun ki aynı akım çeksin.
Çıkışınıda aynı şekilde yap (çıkışları köprule ve birinden motora çık). Pens ampermetren varsa cektiği akımı bi kontrol edersin yani çıkışındaki-girişindeki her kabloyu ( köprüler ve motora giden kablo). Muhtemelen aynı akımı her kablodan da gecireksin. Her kablodan cekilen akım ayni ise bildigin gibi dengeszlik olmayacağından termiginde atmayacaktir. Tabi termiğin motorun nomilan akım range aralıgında ise. Kolay gelsin.
paralel değil seri olacak paralel olursa akım bölünür
 

Forum istatistikleri

Konular
128,200
Mesajlar
915,783
Kullanıcılar
449,982
Son üye
admik

Yeni konular

Geri
Üst