Kompresör panosu için termik role bağlantısı.

Şema olsaydi yorum ve tarif daha kolay olurdu.Anladigim kadariyla anlatmaya calisayim. Oncelikle yeni panoya gerek yok. Sistem ne kadar sade olursa hem ariza az olur, hemde ariza tespiti kolay olur. Kumanda fazini termigin 95 ucuna girip 96 ucundan çık. Çikan ucu Mkc-03 faz koruma rolesinin 1 ine gir, 3 den cik ve yeni koyacagin kontaktoru cektir. Yani seri baglanti yap. Panelden kontaktorlere giden uclari da kontaktorun NO uclarindan gecir. Termik acarsa yada fazda sorun olursa ekran gitmeden sistemi durdurmus olursun.
Umarim dogru anlayip dogru anlatmisimdir
Abi sistem 24 AC..pano zaten vardı..ben sadece faz koruma rolesi ekledim..yanina kontaktor çektirdim..m kontaktorunun altına termik bağlayıp nc sini kompresor kumanda fazından geçirdim..sistem çalışıyor..teşekkür ederim Abim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst