bir şebeke hattına 2 ayrı panoda kompanzosyon cihazı olurmu ?

Evet zaten ana pano komp. Yapıyor ana panodan aldığım besleme ile 2. Dagıtım yaptıgım ortam için o dagıtım panosunda bir kom. Sistemi kurarsam bu panodaki role 30 40 a yuk e göre komp. Yapıcak zaten ana pano toplam çekilen guce göre komp, yapıyor bunun için extra bi komp rolesi kond. Koymadım gerekirse ana panoya var olan sisteme kond. Ekleyebilirim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Akım trafoları ister üst üste olsun ister biri fizanda olsun akan akım elektron akışı yani kanı arabası değil. Ana pano ile fizandaki röle aynı anda algılıyor tepki sürelerini değiştirmedikçe gereksiz anahtarlamalara mahal vermiş olursun. Tali panodaki değerleri kısıncada aşağıdaki belirttiğim hususlar meydana gelir 6ay sonra kontaktörleri eline alırsın.

Okumayanlar ve okuyupta anlamayanlar için mesajımı tekrarlama gereği duydum.

Sn Fahri Yetiş abimin bahsettiği Ton-Toff-Tc (Devreye alma-bırakma-deşarj süresi) ayarlarının sellektivite sağlayacak şekilde ayarlanması hususudur. Bu ana panodaki değerlerin büyütülmesi tali panodaki değerlerin küçültülmesi anlamında gelir ki ana panoda değerlerin büyütülmesi sistemin hantallaşmasına neden olur bu nedenle (bunun yerine) tali panodaki süreleri kısmanız gerekir ki bu noktada kondansatörlerim tam deşarj olmadan devreye girmesi gibi sıkıntılara yol açar bunun için ilave deşarj üniteleri kullanımı gerektirir.
Netice itibarıyla kaçınılması gereken bir uygulamadır ana kompanzasyon panosundaki kademeleri ihtiyaca göre seçmek gerekir. Tesiste bir anahtarlama güç bandı birde stabil güç bandı vardır örneğin kompanzasyon gücün toplamda 500kVAr ise atıyorum sistem stabil olarak yani sürekli bir 200kVar ihtiyaç duyup 100kVar'da değişen yükten kaynaklanan anahtarlama güç bandı vardır Bu noktada yapmanız gereken stabil gücü karşılamak için son kademelerdeki büyük kondansatör güçlerini arttırmak olacaktır. Anahtarlama güç bandı için kademe kondansatör güçlerini arttırmamak lazım bu hassas bir kompanzasyon yapabilmek için önemlidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst