Biomedikal Bölümü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

etuzuner

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
18 Mar 2008
Mesajlar
1,179
Puanları
92
Biomedikal ile ilgilenen arkadaşlar var mı bilmiyorum. Ancak elektronik ve elektrik ile ilgili herşeyin bol miktarda olduğu bu güzel sitede, gelişmekte olan " Biomedikal " sektörü ile ilgili de bir bölüm olması güzel olmaz mıydı..?
Yönetici arkadaşların bu konuyla ilgili düşünmelerini rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum..
 
Geçmiş olsun Mustak.. Benim çok fazla dökümanım yok ancak bu dönem almış aldığım dersin powerpoint sunuları halinde Dr. Hakan Gürkan hocamızın dökümanı mevcut. Kendisi de şu an biomedikal üzerine çalıştığı için çok anlaşılır durumdadır. Şimdiye kadar gördüğümüz konular, Elektrokardiogram sinyallerinin üzerindeki 2 çeşit gürültünün nasıl kaldırılacağı ve kalbin bir kere atmasıyla oluşan " QRS Komplex " denen yapının bulunması ve analizidir. Genelde her konuda olduğu gibi bunları da simülasyon yaptık, Matlab tool larını kullandık.. :) Ama bence çok da eğlenceli bir konu olurdu..
 
Memnuniyetle ancak nereye upload edicem..? bölümümüz yok ki.. :)
 
Yukarıda da belirtmiş olduğum gibi benim çok fazla bilgim yok, ve bu konuyla ilgili ders harici dökümanım da yok. Bilgim yok derken, mesela Elektromiyogram sinyallerinin analizlerini bilmiyorum ama nasıl ölçüldüğünü ve özelliklerini biliyorum. Daha çok EKG ile uğraştım, isteyene elimden geldiği kadar da yardımcı olabilirim. Öncelikle okuldaki eğitim ingilizce olduğu için, dökümanlar da ingilizcedir. Şunu da söylemeliyim ki önümüzdeki bir ay içerisinde benim de çok zamanım yok. Ancak temmuz ayından itibaren uğraşacağıma emin olabilirsiniz.. :) Takdir edersiniz ki benim tek başıma araştırmam da uzun sürer, görev dağılımı yapılması lazım bence..
 
Keşke herkes bu bölümde yazılanları okusa da aslında ne kadar önemli birşey olduğunu anlasa ve uğraşsa.. Ülkemizde elektromanyetikten korkulmasına rağmen o kadar çalışma yapılmaya uğraşılıyor, ancak biomedikal gibi bir konuya neredeyse kimse ilgi göstermiyor. Ben bu işi bir türlü çözemedim.. Dediğim gibi elimden geleni yapacağıma emin olabilirsiniz..
 
Elektromiyogram sinyallerinin analizlerini bilmiyorum ama nasıl ölçüldüğünü ve özelliklerini biliyorum
Elektromiyogram sinyallerini nasıl bilgisayar ortamına alabileceğim konusu hakkında bilgi verebilir misiniz? Bu konu ile ilgili birşeyler yapmak istiyorum ama henüz başlama fırsatı bulamadım. Nihayetinde yapmak istediğim şey kol kaslarına gönderilen sinyalleri kullanıp bununla bir robot kolu (veya bir düzeneği) kontrol etmek.
 
emrah_ , bilgisayara aktarımının nasıl yapıldığını bilmiyorum ancak isterseniz pazartesi günü öğrenip sizinle paylaşabilirim. Tam bakamamakla birlikte size bir kaç tane site ismini pm olarak atabilirim. Bahsettiğiniz uygulamanın örnekleri kısmen de olsa oralarda mevcuttur. Size uygulamanızdaki nacizane tavsiyem " Action Potentials " başlığı olarak geçen ve her biomedikal sinyalin temelini oluşturan yapıyı da araştırmanızdır.
 
bilgisayara aktarımının nasıl yapıldığını bilmiyorum ancak isterseniz pazartesi günü öğrenip sizinle paylaşabilirim
Bunu yapabilirsen bana çok faydası olur.

Aksiyon potansiyelin nasıl bir donanımla yakalandığını ve vucuda nasıl bağlandığı konusunu öğrensem aslında, bilgisayara aktarma işini sanırım kendim de halledebilirim.

Bilgiler için teşekkürler
 
Keşke daha fazla yardımcı olabilseydim.. Pazartesi ilk işim öğrenmek olacaktır, kolay gelsin..
 
sayın etuzuner katkılarınızdan dolayı böyle bi bölüm açılırsa kontrolkalemi.com için çok hayırlı olacaktır.
en azında kontrolkalemi.com zengin ve kapsamlı bir yapıya sahip olacaktır.
burda kontrolkalemi.com un zengin ve kapsamlı olmadığı anlamı çıkması zaten çok zengin ve kapsamlı ama biomedikal bölümününde çok katkısı olacağına inanıyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst