bilgisayar odası topraklaması

e biz tüm sistemleri (hastanelerde kritik mahaller bilgi işlem vs ) eşpotansiyele getirmeliyiz diye biliyorum ama ben....
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlar yönetmelikten baktım topraklama yönetmeliğinden genel olarak baktığımızda ayrı bir topraklama yapılıyor ve bu topraklama ana bina potansiyel dengeleme barasına bağlanıyor.ne dersiniz?

___________________________________

Binalarda yapılan topraklama tesisleri incelendiğinde
espotansiyel bara olusturulması kuralına fazla riayet
edilmediği, yürürlükte bulunan Elektrik Tesislerinde
Topraklamalar Yönetmeliği’nin en önemli felsefesi olan
potansiyel dengeleme kavramının benimsenemediği
görülmektedir. Örneğin UPS, bilgisayar, tomogra ,
yıldırım, doğalgaz topraklamakarının ayrı ayrı
yapılması gibi talepler ve imalatlar sürüp gitmektedir.
Topraklamaların ayrı yapılması yerine tüm topraklama
hatlarının binada olusturulacak espotansiyel barada
toplanması yönetmelik gereğidir
SERDAR.PAKER emo yazısı....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sn.electrics,katkınız için teşekkür ederim.Arkadaşlar ayrı yapılan topraklamanın zararını görürsünüz.Ayrı yapacağınıza hiç yapmayın daha iyidir.İşin özü potansiyel dengelemedir.Yine de tercih sizin.
 
tknsyn bey teşekkür ederim, ben genel olarak emin olamadiğim konuları soruyorum, şimdi bu eş potansiyel dengeleme olayı cok önemli bir olay ve ben bazi teknik insanlardan ayrı topraklanma istendigine sahit oluyorum, yani bir paratoner ayrı yapiliyor cünkü mevcut ana topraklama ile baglantili oldugunda elektronik cihazlarda muazzam endüklenmeler yaratiyor, ama mesela bir bilgi işlem sistemini ayri topraklarsak nasil bir sorun olusabilir tam cözebilmis degilim....
 
Sn.electrics,katkınız için teşekkür ederim.Arkadaşlar ayrı yapılan topraklamanın zararını görürsünüz.Ayrı yapacağınıza hiç yapmayın daha iyidir.İşin özü potansiyel dengelemedir.Yine de tercih sizin.

Valla kardeş doğru belki ama kamu işlerinde teknik şartnamelerde ayrı yazılıyor...
 
arkadaslar temel topraklaması yapıp geçiş direncini minumum seviyeye çekin ve sistemin gucu ne ise ona uygun notr kesitinde topraklama yapın yeterli olur
 
arkadaşlar bilgi işlem cihazlarının topraklaması tamamen bağımsız olmamalıdır çünkü olası bir hatada bütün sistem kendi arasında eş potansiyelde olmalıdır,eş potansiyelde olmaması durumunda oluşacak tahribat büyük olabilir.Bağımsız topraklama çekilse bile bu binanın eş potansiyel barasında dengelenmelidir.
 
kesinle ayrı olmalı cok ıddalı bır cumle.Bence yönetmelikleri bilmeden yorum yapılıyor.
 
Topraklamanın amacı, potansiyel fark olmasını istediğimiz noktalar hariç, heryeri aynı potansiyele getirmektir. Gerekli şartlar yerine getirilerek bütün topraklamalar birleştirilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,229
Mesajlar
915,972
Kullanıcılar
450,019
Son üye
ivanko_100

Yeni konular

Geri
Üst