Benza Zeytin Hasat Makinası

korayuslu

Üye
Katılım
16 Mar 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
33
Genel bir tabir ile zeytin hasat makinası olarak isimlendirdiğimiz bu makinalar kullanım alanlarına göre silkme ve toplama özelliklerine sahiptirler. Benza kendi markası altında bu iki grubuda barındıran makinalara sahiptir. Öncelikle zeytin hasat makinaları hakkında biraz bilgi verelim ve daha sonra Benza’yı tanıyalım.

Zeytin toplama makinası
2 yılda bir yüksek hasat imkanı sağlayan zeytin, kıyı bölgelerinde yetişen bir meyve türüdür. Bölgesel olarak hasat miktarı değişse de hasat vakti gelince büyük uğraşılar verilir. Özellikle dip toplama işlemlerinde oldukça fazla çaba harcanmaktadır.

Peki zeytin ile bu kadar ilgili bir ülke olduğumuz halde neden doğru Bakım ile sağlıklı üretimler gerçekleştiremiyoruz. Aslında bakım olayına iyi niyetle bakmamız gerekir. İyi bir budama ile çok daha iyi hasat gerçekleştirilebilir. Besi kaybına yol açan dalları temizleyerek ve toprağa iyi bir sürgü çekilerek hasat çok daha kolay geçebilir. Bakımlı bir tarlada kullanılacak olan makinalar tam performans vererek hızlı ve sağlıklı bir hasat ortamı oluşturacaktır.



dipzeytintoplamamakinasi.gif

Kullanım şekli, yapısı ve çalışma sistemi kıyaslandığında farklı niteliklere sahip zeytin toplama makinaları bulunmaktadır. İlk akla gelen kirpi diye isimlendirilen dip zeytin toplama makinasıdır. Mekanik bir çalışma sistemi olan bu alet 60 dk sürecek işi 10 dk’dan daha kısa sürede tamamlamaktadır. Silindir bir tabaka üzerindeki iğneler zeytine batarak hazneye dolar, yağlık olarak kullanılacak zeytinler bu alet ile toplanabilir. Ancak kirpi zeytin toplama aleti satın almadan önce mutlaka dikkat etmeniz gereken ince ayrıntılar vardır. Arazi şartlarına uyum sağlamayan bu aletler boşuna masraf yaptırabilir. Öncelikle silindir kauçuk bir kaplama ile oluşmuş olmalıdır. Süngere yakın bir esneklikte olan kirpilerde iğneler bulunduğu ortama göre esneyecektir ve bu sayede iğneler kırılmayacaktır. Piyasada fiyatı ucuzlaştırmak adına her üründe olduğu gibi dip zeytin toplama aletlerinde de bir takım farklı makineler üretilmektedir. Fakat kauçuk bir madde yerine sert bir cisim ile kaplanan silindirde iğneler kısa sürede kırılacak ve alet işlevini yitirecektir. Ayrıca sert silindire sahip aletle çalışabilmek için halı gibi düz bir toprağa ihtiyaç duyabilirsiniz. Peki bu kadar karamsar bir anlatımın ardından seçilebilecek bir dip zeytin toplama makinesi yok mu? Elbette var. Sitemizde her iki çeşitte de zeytin toplama makinası mevcuttur ancak anlattığımız kritelere uygun olarak kauçuk silindire sahip zeytin toplama makineleri; Felipe Borras Dip zeytin toplama makinası, Benza dip toplama, Veta Kirpi ‘dir. Bu üç marka da bir birine yakındır ve en tercih edilen ürün grubunda yer alır. Bunların haricinde elektrikli süpürgeye benzeyen zeytin toplama makineleri de mevcuttur. Kullanım alanı temiz ise gayet tabi işe yararlar. Temizlikten kastımız yaprak değildir. Yağ fabrikaları artık yaprağı zeytinden ayırabilmektedir. Son olarak ceviz toplama makinesidiye isimlendirilen bir alette zeytin toplama işlemlerinde kullanılmaya başlanmıştır ancak iri zeytinde sonuçlar vermiştir. Kirpi onun yerine tercih edilebilir. Müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçerek ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Toprak yapınızı ve arazi şartlarını bize ileterek doğru ürünü seçmenize yardımcı olabiliriz. Ürün ile ilgili bilginiz yok ise siparişten önce mutlaka bizimle iletişime geçiniz.

Zeytin Silkme Makinası
oleomaczeytinsilkmemakinasi.gif
zeytinsilkmeaparati.gif
Zeytin hasadında kullanılan her bir makinenin genel adına zeytin hasat makinası diyoruz. Bu ana grubun bir alt grubu olan ise zeytin silkme makineleridir. Aslında zeytin silkme makineleri hakkında verilmesi gereken o kadar çok bilgi var ki, ayrı bir konu olarak ürünlerin altında tek tek özelliklerini anlattık okumanızı tavsiye ederiz. Şimdi elimizden geldiğince silkme makineleri kategorilerini inceleyelim.

Dala takılarak sarsma hareketiyle kullanılan zeytin silkme makinaları: Bu tarz bir makine ile trilya zeytinlerini hızlıca toplayabilirsiniz. Benzin motorlu makinelerdir. Son zamanlarda revaçta olan modeli ise sırt tırpanı ile optimize kullanılan zeytin silkme aparatlarıdır. Siz istediğiniz sırt tipi tırpanı aldıktan sonra uygun silkme aparatı takılıyor ve zeytin silkme makinası haline geliyor. Zeytin silkme makinası fiyatları ise bu bağlamda net bir orana tabi olamaz. Neticede satın aldığınız tırpana göre bu fiyat değişimi kaçınılmazdır. Ucuz bir sırt tırpanı satın alırsanız az bir maliyet ile işi bitirebilirsiniz. Bunun dışında bir diğer silkme makinası ise sadece bu iş için tasarlanmış diyebiliriz. Stihl, husquarna, oleomac vb. markalar tarafından üretilen bu ürünler tam profesyonel zeytin hasat işlemlerinde ve yoğun çalışmalarda kullanılabilecek idealliktedir.

Taraklı Zeytin Silkme Makinesi: Bir zeytin hasat döneminde en çok tercih edilen makine grubudur diyebiliriz. Genellikle yağlık zeytinler için kullanılırlar. Sezonun en tercih edilen markaları; stihl, oleo-mac, campagnola, paterlini, zanon, benza, minelli, pellenc markalarıdır. Bu tür makinalarda iki 3 farklı çalışma sisteminde bahsedilebilir. Bunlar; Benzinli zeytin silkme makineleri, akülü zeytin silkme makineleri ve havalı sistemde diyebileceğimiz ancak asıl adı pnömatik olan zeytin silkme makineleridir. Tercih sıralamasına göre en başta akülü modeller gelmektedir. Sebebi ise kullanım kolaylığından kaynaklanır. Hafif yapısı sayesinde kullanıcıyı yormaz ve uzun süreli çalışmalar yapılabilir. Benzinli modelleri akülüler ile hemen hemen aynı yapıdadır. Güç açısından kuvvetli makinalardır ancak motor ağırlığı vardır. Pnömatik bir sistem kurulu ise kullanılabilir olan makinalar da vardır. Ancak dediğimiz gibi kompresörlü bir sistem olan pnömatik ekipmanlarınız var ise çok amaçlı dahi kullanabilirsiniz. Pnömatik ekipmanları (testere, budama makası, zeytin silkme makinesi vb. ) kompresöre bağlayarak kullanabilirsiniz.

Benza Zeytin Toplama Makinesi
Zeytin toplama makinalarından bahsetmiştik. İspanyol malı dip zeytin toplama makineleri arasında en tercih edilen üç markadan biri. Kauçuk silindiri sayesinde karşı biçimine göre şekil alarak iğne kırılma olasılığı en minimize edilmiş durumdadır. Bu tarz makinelerde yamulan iğneler yan keski ile kesilmelidir. Aksi taktirde mekanik işlevde olan bu aletin hareket kabiliyeti azalacak yada bozulacaktır. Bu tarz problemler ile karşılaşılan en az karşılaşan dip toplama aleti benza, felippe borras ve veta markalarıdır. Bunun dışında kalan dip zeytin toplama makinası fiyatları arasından kısa süreli kullanmak için bir ürün arıyorsanız kauçuk silindirlilerin dışında bir kirpi tercih edebilirsiniz.

Kirpi kullanımlarında dikkat edilmesi gereken çalışma ortamları vardır. Özellikle ıslak toprak bu makinenin düşmanıdır. Otluk alanda da çalışabilirsiniz ancak ot sarmış tarlada çalışma yapmak pek kaliteli sonuçlar vermez. Bunun yerine hasattan önce zemin temizliği yaparak tarlanıza sürgü çekmeniz en sağlıklı sonuçları verecektir.

Benza Zeytin Silkme Makinesi
Zeytin hasat makinelerinde çok sayıda marka kafamızı karıştırıyor. 2014 yılında popülerliği artan bu aletlerin fırsatçı firmalar tarafından yeni markalar üretilmesine neden olmuştur. Hatta tüm ürünler italyan malı denilerek pazarlama teknikleri geliştirilmiştir. Onlinemakina.com adresinde sadece seçkin markaların satışı yapılmaktadır ve piyasaya yeni girmeye çalışan markalar satılmamaktadır. Kullanıcı talepleri doğrultusunda en iyi markalar seçilerek sizlere sunulmaktadır. Tüm ürünler 2 yıl garantilidir ve ülke genelinde geniş servis ağına sahiptir.

Benza’nın tüm bu makinelerden farkı tıpkı Zanon’da olduğu gibi dakikada 1350 vuruş yapabilmesinden kaynaklanır. Birçok ülkede Falcon modeli ile satılan Benza, Zanon tarafından üretilen ve ülkemize ithal edilen istisna kalitedeki ürünler arasında ilk 5 içindedir. Hem kullanıcıyı, hem satıcıyı üzmeyen bir ürün olmasının yanı sıra hafifliği sayesinde uzun süreli kullanımlar için idealdir. Karbonfiber çubukları sayesinde daha zarar vermeden silkme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Teleskopik özelliği sayesinde 330 cm in üzerindeki dallara rahatça ulaşabilirsiniz. 150 cm sizin boyunuz olduğunu kabul edersek ve eğilme açısını hesaba katarak 400 cm den fazla yüksekliğe ulaşabileceğiniz sonucu ortaya çıkar. Araştırmalarımıza göre 400 cm üzerindeki ağaçlar verimini kaybederler ve alt dalları beslenemez. Bu yüzden daha uzun ağaçların budanması önerilir. 5 metre ve üzeri ağaçlarda istisnai bir zeytin cinsi değil ise hiçbir taraklı zeytin silkme makinesi iş yapmaz. Bu önemli bilgiyi asla unutmayınız.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,280
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst