bkazan1
Üye
Merhabalar, şöyle bir problemim var. Banyo musluğundan akan suya yaralı el ile dokununca akım olduğunu fark ettik. Sadece yaralı el ile fark edildi. Musluğa ya da suya kontrol kalemi ile dokununca kalem yanmıyor ama dediğim gibi yaralı el fark ediyor. Hemen yanındaki oda kiler. Çamaşır makinası ve üstünde kurutma makinası var. Elektrikçi ile kaçak akım ölçümü yapıldı, kurutma makinasında 90v luk çamaşır için ise 24v luk gerilim ölçülüp, ikisinde de ayrı ayri 6mA kaçak akım görüldü, beraber iken 8mA oluyor, bir de ufak fırın var 1 mA, Total 8-9 gibi bir kaçak akım görülüyor. Bütün evin şalterleri deneyerek akımların bunlardan olduğu görüldü. Resmi atacağım bir cihaz ile
Ölçüldü. Suya geçiş sebebi tahmini olarak, çamaşır makinasının kazanı ya da rezistans bozukluğu olup, suya geçişi yolu bulması. Ben ev ve bina topraklamadan şüphelendim ancak elektrikçi sorun olmadığını düşünüyor. Bahsettiğim kaçak akımın topraklama üzerinden gitmesi gerekmez mi? Makina her bozukluğunda bu akim suya mi yansıyacak daha büyük olsaydı zaten sorun mu yaşayacaktık? Önerileriniz nelerdir? Teşekkürler
Ölçüldü. Suya geçiş sebebi tahmini olarak, çamaşır makinasının kazanı ya da rezistans bozukluğu olup, suya geçişi yolu bulması. Ben ev ve bina topraklamadan şüphelendim ancak elektrikçi sorun olmadığını düşünüyor. Bahsettiğim kaçak akımın topraklama üzerinden gitmesi gerekmez mi? Makina her bozukluğunda bu akim suya mi yansıyacak daha büyük olsaydı zaten sorun mu yaşayacaktık? Önerileriniz nelerdir? Teşekkürler