Belediyeden Yenilenebilir Enerjiye Dikkat Çalışması

elektrofizikci

Usta Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
1,187
Puanları
181
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar. Bugün işe giderken gördüm, paylaşmak istedim. Şarj istasyonu galiba. Emeği geçenleri kutluyorum kendi adıma...

gunerji.jpg
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba.Evet,sn. elektrofizikçi,bu tespitiniz çok güzel olmuştur,yani belediyenin yapmış olduğu bu pilot uygulama,yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarının da,her an için de göz önüne alınıp değerlendirilebilmesi,uygulamasının günlük hayata her an da geçirilebilmesi açısından güzel bir örnek teşkil ediyor.Bu güneş panelli cep telefonu şarj noktası da,tükenebilir olan bir kaynaktan sağlanmadığı için ayrı bir öneme de sahip görünüyor.

Temennimiz ise,gelecekteki günlerde elektrikli,hibrit araçların iyice gelişerek sorunlarının tam giderilmesinden sonra,yani ülke genelinde sıfır emisyonlu araç olarak da iyice yaygınlaşmasından sonraki günlerde,bunlar için normal Şebeke elektriğinden sağlanan ac/dc batarya şarj akımı dönüşüm voltajının da,güneş paneli gruplarıyla sağlanan bu tür bataryalardan sağlanan elektrik gücüyle,yine bu elektrikli,hibrit araçların,belediyeler tarafından pilot uygulama yeri seçilen noktasındaki bir uygulamasının yapılarak,halka özendirici bir örnek teşkil edecek şekliyle,alternatif bir enerji kaynağı ile oluşturulmuş bir şarj dolum istasyonu noktası olarak teşhir edilebilmesi şeklinde olacaktır,hiç şüphe yok ki.Bu güzel paylaşımı,daha doğrusu bu enstantaneyi (Görüntülenmiş resmi) kendi çabanızla yakalayıp bizlerle de paylaşmış olabilmeniz nedeniyle sizleri tebrik ediyorum.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
SKYTÜRK kanalında "Bir Fikrin mi Var " isimli proje yarışmasında bir yarışmacı bütün otobüs duraklarına güneş paneli koyarak telefon şarj etme projesinden bahsetmişti. Tabii duraklarda böyle bir sistem kaç gün durabilirdi..
 
Boşversenize arkadaşım işiniz mi yok :) 2 günde alayının akülerini çalarlar o güneş panellerinin.Aküye ulaşamasa güneş panelini araklarlar.Nerede yaşadığınızı unutuyorsunuz galiba.
 
Benim de endişem bunların değnekçilerinin peydahlanması :)
 
Başına dikilip ücret almaya başlarlar , olmadı bi gece vince bağlayıp kökten sökerler. Keşke insanımız kıymet bilse bunun gibi daha ne projeler hayata geçer kim bilir.
 
Bu tür şarj istasyonları benzin istasyonu gibi 24 saat açık olan yerlerde bulunursa bahsettiğiniz riskler indirgenmiş olur. Bunun dışında güzel bir uygulama. Ülkemizin bu konularda daha da gelişmesi gerekiyor.
 
Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi olarak aluminyum direk eteklerindeki belediye logolarına ledli aydınlatma yapıldı,çok hoş ve estetik duruyorlardı. Şimdi gidin bakın çoğu kırık, kimi düşmanlıktan, kimi meraktan, kimisi çalıp götürmek için kurcalamış, logo ve ledler kırılmış vaziyette (Arızacılar bu tür problemlerle uğraşmaktan bıkmış durumdalar). Bizim bu türden güzel uygulamaları milletçe hak etmemiz için daha kırk fırın ekmek yememiz gerekiyor.
Yurtdışındaki insanlara gavur diyoruz, müslüman değil diyoruz, beğenmiyoruz belki ama o insanlar hüvviyetinde müslüman yazan birçok insanımızdan daha ahlaklı, daha dürüst, daha temiz, daha... maalesef !
 
Kamu malına zarar! Başkasının malına, ortak kullanım eşyalarına zarar vermemk küçükken öğretilmeli, eğitim şart ne yazık ki beklediğim bir sonuç :mad:
Bu arada uzun bi sessizlik oldu Ümit nerelerdeydin neler yaptın?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,388
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst