soketlerde is yok. kabloların durumu da gayet iyi görünüyor dışarıdan bakınca açıkıçası. makine 10 senelik seyrek kullanıldı, ilk defa söküldü, hiç arızası olmadı, hiç taşınmadı başka yere. 10 senedir aynı yerde çalıştı makine.Kartı soktugune göre işini iyi yapan elektronikciye götür, o is soketlerde de var mı? Kabloların fiziksel durumu nasıl kapağın altından itibaren?
Musluktan su geliyor mu belirtmedin? Neyse elden gelmeyince son çare önceki mesajda yazdığım gibi isiini iyi yapan yer. Geçmiş olsunsoketlerde is yok. kabloların durumu da gayet iyi görünüyor dışarıdan bakınca açıkıçası. makine 10 senelik seyrek kullanıldı, ilk defa söküldü, hiç arızası olmadı, hiç taşınmadı başka yere. 10 senedir aynı yerde çalıştı makine.
ankarada bir ara sular gidip geliyordu, geldiğinde de basınç düşük oluyordu, az akıyordu su. bu düşük basınçlı dönemde bir kaç kez makine su almayıp bu hataya düştü. basınç düzeldikten sonra da bu hatayı vermeye başladı. ben tıkanıklıktandır deyip temizlik yaptım, hatta yeni ventil ile denedim. anakartı pahalı sayılır 3000tl piyasada şuan, alıp denemek istemedim ondan değildir belki diye. uzun süredir öyle duruyor makine.
devre kartını hafif temizledim, devrede yanık gözükmüyor gibi. sadece ismiş sanırım. ölçme işlerini bilsem sanırım sizin de yardımınızla sorunlu kablo ya da parçayı buluruz ama maalesef tecrübesizim, ölçüm makinem de yok. su cebinde de ufak bir kart var mesela, ventil ona da bağlı görünüyor, orada da olabilir sorun.
@mezya eln çok sağolun hocam. kapı kilidi sanırım sağlam, çünkü kapağı açtığımda makine duruyor, ekranda da gösteriyor açık olduğunu. ama farklı bir kontrol daha sağlanıyorsa ve orada sorun varsa bilemiyorum.Makine suyu aldıktan sonra hata verir ise su sayacına bakılır. Senin makinen hiç su almıyor. Sıfır ventil denemişsin sonuç yine aynı olmuş. Elektronik kartının Z0103, Z7 veya Z9 triyağı bozulmuştur. Eğer hiçbir işlem yapmıyor ise kapı kilidi bozuktur. Ayrıca bu cihazın kartı 3000 Lira değil, kıyamet mi koptu dedim fiyatı görünce. Herhangi bir hurdacı veya spotçudan 500 Liraya (o bile fazla) alabilirsin.Selametle