Beko 2313C Yumuşatıcı Almıyor/Su Isıtmıyor

H programında 500 Dvirde C programında 800 Devirde dönmesi lazım (tuş basılı olmadan). C de Direk 800 devire çıkmaz birden devirlenmez yavaş yavaş 800 devire çıkar. Sıkma programını tamamen beklemenizi tavsiye ederim. Şayet yine çıkmıyor ise Şalteri , Hız kontrol modülü ve Program cihazı sıralamasından yenilerini takarak denemeniz lazım. şalteri ölçebilirsiniz fakat diğerlerini değiştirip denemeniz gerekir

Dün makinenin ön sacını söktüm nihayet düşündüğümden daha kolaymış :) Makinenin içi çürümüş sanıyordum ama allahtan sapasağlam. Sadece ön sacın alt kısmında paslanma var biraz.
Rezistansın kırmızı kablosunda kararma vardı ve çıkmıştı ben de acaba bir hasar var mıdır dedim ama denemek için taktım o kabloyu ve 60 derece verdim termostattan, 5 dk sonra suyu biraz ısıtmıştı sanırım o sorun da çözüldü :)
Ama kapak kilidini takayım derken 1/2 tuşundan gelen turuncu-beyaz kabloyu program düğmesinin ordan çıkardım yanlışlıkla, sonra boş olan bi sokete taktım ama doğru mu değil mi emin değilim :confused: Ama makine daha çok su almaya başladı şimdi sanırım o sorun da halloldu ama 1/2 çalışıyor mu denemedim daha.
Tek sorun o 800/500 kaldı o da çok önemli değil napalım idare edicez artık 500 devirle :) Belki de 800le sıkıyor ama ben yanlış görüyorum bir ara videosunu yüklerim youtube'a böylece daha rahat anlaşılır sanırım.
Herkese yardımları için çok teşekkür ederim, beni tamirci masrafından ve bir sürü uğraştan kurtardınız :)
 
Tekrar merhaba,

Şimdi de makine suyu kaynatıp çamaşırları haşlamaya başladı :( Ne yapsam düzelir bu sorun, termostatı mı değiştirmek gerekir? Kolay bir işlem midir? Ustaların yardımını bekliyorum :)
 
:) termostadı değiştirmen gerekiyor. 12 tl civarı servisdeki orjinal fiatı
 
Peki termostat tam olarak nerede bulunur Kanyak üstad, acemiyiz bilmiyoruz bu konuda da yardımcı olabilir misin :eek:
 
sıcaklık ayarladığın ve kapı açtığın bağlı olduğu milin kendisi. bulb'ü ise ısıtıcı yanında kazana bağlı. ön panoyu ve ön duvarı sökerek değiştirebilirsiniz. Yeni Termostat bulbü ile beraber gelir. Sizin termostadın bulp ile termostat arasındaki tel de kopmuş olabilir. koptuğu zaman yeniden kazanma şansınız yok içindeki gaz kaçtığı zmaan iş yapmıyor.
 
Kanyak usta değiştirdim geçen gün termostatı sorun çözüldü çok sağolasın :) Makinenin ayakları dengesizmiş onları ayarladım, bir de içini inceledim amortisörlerin biri çatlamış ve yerinden çıkmış, onu yerine taktım şimdi sıkma işini daha dengeli yapıyor... Şimdi tek sorun o 800/500 olayı kaldı, bir de 1/2 düğmesinden çıkan turuncu beyaz kabloyu doğru yere takıp takmadığımdan emin değilim açıkçası :) Bunu nasıl öğrenebilirim?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,331
Mesajlar
916,754
Kullanıcılar
450,174
Son üye
zemred

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst