Beckoff TwinCat

Beckhoff üst düzey bir PLC olup Siemens'ten, v.s. çok daha iyi olduğu kanaatindeyim. Yukarıda arkadaşlar üstünlüklerini sıralamışlar, tekrar etmeye gerek yok. Benim çalıştığım işyerinde pekçok Beckhoff PLC var. Özel bir eğitim almamama rağmen her türlü değişikliği kolaylıkla yapabiliyorum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Herkes övmüşte biraz döküman içeren birşey koymamış kimse. Visual Studio'ya .Net.ads eklendikten sonra class/nesneleri kullanabiliyoruz.
Bir örnekte VS içinde Toolbox'da TwinCAT nesneleri vardı. Bu nesneleri nasıl ekliyoruz?
Bir iki tane döküman olsa(ingilizce/türkçe) iyi olur.
Daha önce Simensleri ufaktan anlatan bi ders almıştım. Ama bu Beckhoff'ları ilk defa araştırıyorum. 100'den fazla sayfa okudum. Daha da okumak lazım en önemlisi örnekler lazım
 
Dökümanlar kendi stesinde var. Tamamı ingilizce. Aradığınız her şeyi [h=3]Beckhoff Information System[/h]
de bulabilirsiniz. hatta C#,VB.NET,C++,JAVA örneklerini bulabilirsiniz. Bencede siementen cok iyi. İşyerinde siemensten beckhoff a döndük. fazlası var eksiği yok. PC tabanlı kontrol de bir numara bence.
 
elimde berger lahr markasına ait bir sürücü ve beckhoff profibus terminal var.Sanırım sürücüyü kontrol etmede twincat kullanabilirim. Biraz zor olacak ama döküman arayışlarım devam ediyor.
 
Beckhoff TwinCAT PC tabanlı olmasından dolayı elbetteki Siemens ya da diğer PLC'lere göre üstünlükleri olduğu tartışılmaz.

Ancak yine de bence konuyu Beckhoff Siemens'i döver şeklinde indirgememek gerekir.

Hem Beckhoff hem Siemens hem de onlarca PLC programlama ve donanım tecrübesine sahip biri olarak söyleyebilirim ki her birisinin kendine has güzel ve kötü özellikleri var.

Örneğin Beckhoff, Siemens ayarında bir editör ile piyasaya sürülebilseydi dünyanın PLC tekeline sahip olabileceği tartışılmaz
Ancak Siemens bu konuda biraz daha endüstriyel ve profesyonel kalıyor. Yüksek kominikasyon esneklik ve performans gerektiren işlerde Siemens'in tahtını devralması şu durumda biraz zor gibi. Örneğin otomotiv sektöründe. Dünya üzerinde otomotiv sektörünü ele geçirirseniz şirketinizin üst numaralara yükseleceği tartışılmaz.

Ancak esneklik yönünden elbette ki Siemens'in üzerinde özelliklere sahip olduğu kesin.

Ancak bu kontrol sistemi mimarisine bakış açısı ile ilgili tamamen. İkisinin de konsepti bana göre çok farklı ve bu farkı ancak ikisi ile uzun yıllar çalışmış olan biri farkedebiliyor.

Servo kontrolü konusunda Beckhoff üzerine tanımam. PLC konusunda Siemens. Ancak bu yalnızca TwinCAT yüzünden.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst