BAZ İSTASYONLARI

özfe

Üye
Katılım
22 Ara 2009
Mesajlar
94
Puanları
1
Baz istasyonları hakkında teknik bilgiye ihtiyacım var. yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı?
 
teknik bilgi verecek arkadaşalra şimdiden teşekkürler. ancak bana baz istasyonlarının zaralarından bahsedebilir misiniz.
 
arkadaşım dijitürk de 88 nolu history diye bir kanal da bir belgesel seyretmiştim; geçmişte yapılan teknojojik devrimler bu cihaz ve sistemlerin insana çok zararlı olduğunu söyleyenleri anlatıyordu. mesela edison ampulu bulduğu yıllarda, elektrik ışığının salığa çok zararlı olduğunu, elektriğin beyin üzerinde olumsuz etkiler göstererek insanı delirtiği falan felan.benzeri 1900 den 1980 yıllara kadar bir çok örnek anlatılıyordu.

şimdi ne oldu elektrik ışıgının ve elektriğin kullanılmadığı yer yok. deliren, ölen insan da yok.
cep telefonları kullanılmaya başkadığı 1994 lü yıllardan beri en az haftada bir kere haberlerde cep telefonunun zararlarından bahsediyor. nerdeyse 15- 20 senedir kulanılıyor. ortada insan sağlığına zarar verdiğini kanıtlayacak somut bir şey yok.
lafı fazla uzatmayayım ben bu zarar zırvalarına inanmıyorum.

teknik olarak bilgi istiyorsan megep dökümanları var. ayrıntılı anlatıyor. bizim forumun ana sayfasında alt taraflarda olacak. indirebilirsin.
 
baz istasyolarında bulunan antene yakın bölgeler içerisinde kanser vakalarına bi bakmak lazım bence.yüksek frekansın bildiğim tek zararı azcık kanser yapması..Elektrik ve ampül bildiğimiz gibi zararsız, hayatımız için gerekli şeylerdir. Sadece elektriğe çarpılmayın yeter.Yalnız baz istasyonlarından yayılan rf gücünün (özellikle şehir içindekilere yakın mesafede olanlar) insanlara zarar verdiği inkar edilemez bir gerçektir. gsm yani cep telefonları ve baz istasyonları 900,1800 mhz gibi oldukça yüksek frekanslarda çalışır bilginize..Bence baz istasyonları insan yaşam yerlerinden biraz uzak olmalı.Biraz derken:bu istasyonda kullanılan çıkış katının gücüne göre değişir.bir emniyet mesafesi olmalıdır.ama buna hiç dikkat edilmeden bazı yerlerde tepenize istasyonu dikiyorlar.tabii bildiğim kadarıyla da yer sahibi iyi para alıyor bu işten..ancak istasyonun bir alt katında oturanı düşünen yok...
 
Son düzenleme:
merhaba

ben bu konuda söyle düşünüyorum

şimdi baz isatsyon zarınıdan bahsediyoruz ancak telefon cep telfonu kullanmaktan geriye kalmıyoruz yani kullandığımız telefon bizim ynımızdan hiç ayrılmıyor baz istasyondan uzaklaşa biliriz veya evde saatlerce crt tv karsında oturuyoruz onuda düşünen pek yok hemen hemen her evde mikro dalga fırın var onuda kimse sorup araştırmıyo arkadaşlar teknolojiyi kullanmanın bedelleri mutlaka olacaktır ya medeniyetin olmadığı bir yere gidip kafamızı dinleyecez yada bazı şeyleri göze alacağız ama bizler ne yapıyoruz cep telefonunu eh türlü kullanacaz ama etrafımızda hiç baz istsyon olmayacak alıcı veri olmayacak böyle bişi yok
 
Eğer ders notu istiyorsanız bulamıyabilirim ama hertürlü baz istasyonu sorununuzu bana sorabilirsiniz...Elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalışırım...
 
sağlığa zararı radio'nun yanına yaklaşmadıkça ve karşısında durmadıkça yok, zaten radio'nun karşısında durursanız da transmisyon seviyesi yükselecek ve baz istasyonu düşecektir.

ayrıca baz istasyonuna ne kadar yakınsanız etkileşiminiz o kadar az olacaktır. hani evinin yakınlarına baz istasyonu kurdurmayanlar var ya, aslında en büyük yanlışı yapanlardır.
 
sağlığa zararı radio'nun yanına yaklaşmadıkça ve karşısında durmadıkça yok, zaten radio'nun karşısında durursanız da transmisyon seviyesi yükselecek ve baz istasyonu düşecektir.

ayrıca baz istasyonuna ne kadar yakınsanız etkileşiminiz o kadar az olacaktır. hani evinin yakınlarına baz istasyonu kurdurmayanlar var ya, aslında en büyük yanlışı yapanlardır.

Arkadaşa tamamen katılıyorum.Radyo karşında durmadığı sürece sana vereceği zarar yanında taşıdığın cep telefonundan çok daha azdır.Özellikle 3G telefonlar uzun görüşmeler sonunda ciddi baş ağrısı yapıyor.
 
Turkcell Akademi nin sitesinde istediğin kontrolörün (BSC, BTS yada MSC) bilgisini bulabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,254
Mesajlar
916,251
Kullanıcılar
450,076
Son üye
Trprime_16

Yeni konular

Geri
Üst