Bayanlar Neden Teknisyen Olarak Çalışamıyor?

özel sektörde işin zor olur . olsada kesinlikle bir DAYIN yada AMCAN olması gerekir o iş yerinde ama yaşın genç gir kpss ye çalış iyi derece al devlet sana sahip çıkar
 
Bence bi bayanın tekniker olarak çalışması gercekten zor, yanlız otomasyon ve proje çizim işleri temiz işler bi bayan rahatlıkla yapabilir
 
ayşegül hanım yılmayın işten hatayapmaktanda korkmayın ben çocuk yaşta başladım mesleğe hep takiple sorarak deneme yanılmayla işimi öğrendim nerede ne olsa 1 günde çözemeyeceğim iş olmaz elektrikte kendime güvenirim sizde eğitimli bir kişi olarak pratik yapın birşeyleri yapın sökün değiştirin bırakın yansın patlasın sebebini öğrenirsiniz o hatayı yapmazsınız telefon santrallerinde yangın güvenlik netvork sistemlerinde olsun bence daha rahat iş bulabilirsiniz bu tür firmalarla görüşün bence alarm kamera gibi ve daha rahat ve kolay hafif işler elektrik başlı başına bazen hammallık oluyor benim bile bazen tek başıma yapamadığım yada gücümün yetmediği yerler işler oldu daracık yerde 20 ile 40 cm 240 lık kabloyu büküp şekil verip bağlamak bile zor olabiliyor yer dar sadece eller kollar dirseklere kadar ya giriyo ya girmiyor sizin için işte söylenen odurki gerçekten bayan için elk zor ama imkansız değildir elektriğin birçok dalı var işi öğrenmenin bir yoluda işin başından sonuna kadar çalışmaktan geçiyor her safasını görürsünüz ve 2 yerde artık kolayca yaparsınız.. size şimdiden hayatta başarılar dilerim...
 
Merhaba Arkadaslar,
Ben Avusturyada katiliyorum.
Avrupada son 5 senedir Bayanlari Erkek meslek yapmalari konusunda devlet ve Sirketler olarak desdekler basladi ve bir haylide bayanlari Teknik eleman olarak egitim aliyorlar ve aldilarda
Benim yanimda Elektrik ve Makine üzerine egitim alan bayan ögrenciler var. diger ustalar hafif is verirlerdi. Simdi onlar benim yanimda ayni erkek egitmenler ne türlü is yapiyorlarsa hatta daha agir isleri onlara yaptiriyorum. Bayanlarada benim yanimda kayirmaca yok.
Bayanlar Büro islerini birakipda erkek islerine yöneldiler. Hatta bazi bayanlar teknik Mesleklere basladiklarina pisman oldular bile.

Birazda Bayanlara Rahatlik depti ama kusura bakmayin.

Saygilarimla
Avusturya
 
Merhaba Arkadaslar,
Ben Avusturyada katiliyorum.
Avrupada son 5 senedir Bayanlari Erkek meslek yapmalari konusunda devlet ve Sirketler olarak desdekler basladi ve bir haylide bayanlari Teknik eleman olarak egitim aliyorlar ve aldilarda
Benim yanimda Elektrik ve Makine üzerine egitim alan bayan ögrenciler var. diger ustalar hafif is verirlerdi. Simdi onlar benim yanimda ayni erkek egitmenler ne türlü is yapiyorlarsa hatta daha agir isleri onlara yaptiriyorum. Bayanlarada benim yanimda kayirmaca yok.
Bayanlar Büro islerini birakipda erkek islerine yöneldiler. Hatta bazi bayanlar teknik Mesleklere basladiklarina pisman oldular bile.

Birazda Bayanlara Rahatlik depti ama kusura bakmayin.

Saygilarimla
Avusturya

Düşünceleriniz benimle aynı.Hayatta kayırmanın olmadığı yerleri çok nadirde olsa görmek beni sevindiriyor.:)
Benim staj yaptığım yerdede bi kız myo mezunu vardı.Fabrikada onu muhasebecinin yanına verdiler.Staj yaptığımız yer maden fabrikasıydı.Kabloların içinde bulunan beyaz madenler olur işte onlardan üretiliyordu.Orda çalışan işçiler ve teknik elemanlar bütün gün toz içinde çalışırdı.Şimdi bi bayan bu çalışma şartlarına gelebiliyorsa eyvallah derim konuyu açan kişi haklıdır mesleğe insan alırken bay-bayan ayırt edenler haksızdır.Ama bayan arkadaşlar derseki yok biz heryerde çalışamayız öyle bişey olmaz işte.Sen şimdi o kızı muhasebecinin yanına gönderdin ee sonra ne olucak ?? Yarın öbürgün bir yere teknik eleman olarak girmek isteyince ve şartlarda uygun olmayıp böyle bir fabrikaya girmek zorunda kalırsa bayan arkadaşlar o zaman ne olacak ?? :)
Bu meslekte çalışacak bayan arkadaştan duymak istediğim cümle ''Biz evelallah erkek arkadaşlarımız gibi her işe geliriz ne yapmammız gerekiyorsa onu yaparız'' şeklindedir. Bu cümleyi söyleyebilen bayan arkadaşları her zaman desteklerim :)
 
Aynı dertten ben de yakınıyorum. Yanıma eleman alacakları zaman adeta yalvarıyorum, bayan eleman alın diye. Dinlemiyor müdürlerim :) Bıktıkm arkadaşlar, her gün yağlı paslı, traş olmamış herifler görmekten :)
Fena mı olurdu yani, AVO metremin, kaneviçeli bir kabı olsa. Osiloskobumun üzerinde dantel olsa, glob camları ters çevrilip, içine çiçek ekilse.
Merdivene çıkmadan önce, çıkar o ayakkabıları, daha yeni sildim basamakları dese birisi...
Tornavidalarım ve pensem, haftada bir çamaşır suyuna bastırılsa mesela, hijyenik olmaz mı ?
Yıllık bakımdan sonra, freze tezgahının garç gurç diye sesler çıkarmasının sebebi, işe aldığımız bayan elemanın,, "ıyykkk vıcık vıcık yağ olmuş" diye, lineer yataklardaki yağları yağ sökücü ile silmiş olması olsa, komik bile olurdu yani.
Sanırım en güzeli de, kablo çekerken, kablolar yapışmasın diye, kablo tavasının margarinle yağlanması olurdu :)

yaw nerden aklına gelmiş güldürdün yaw allahta seni güldürsün :):p:D
 
yurt dışında bir çok işte olduğu gibi bu iştede bayanlar çalışıyor. ama yurtdışında gördüklerim tırnakları kısa, avuçları nasır olmuş, saçları daha az bakımlı, papuç basmaktan, kablo kesmekten kas yapmış insanlardı. mesala istanbulda çalıştığım otele amerikan başbakanı geldiğinde bütün bavulları bayanlar taşıdı ama onlar bence bayan değildi başka bir şeydi.

bence işin özü şans tanınması ve buradaki bayan arkadaş gibi istekli bayan arkadaşların çok olması. belki onlar daha fazlaa bu işe girerse bizimde meslek de para eder galiba:)

buradaki arkadaşa doğru bildiği yoldan ayrılmamasını söylemek istiyorum sizin ilk başlarda çektiğiniz zorlukların bizde çoğunu çektik kimse bilgisini kolay kolay vermek istemiyor bide zor kazandıysa bunu siz de ileride anlayacaksınız.
 
Bir mühendis olarak 10kg lık ayakkabıları giyip 1000derecelik kazanların arasında arıza arayan, tulumlarını çekip azot tanklarının içinde sistemi çözmeye çalışan bayan arkadaşlarıma şahit oldum. Şu anda demir çelik fabrikasında çimento fabrikasında, bakır kabrikasında, azot fabrikasında çalışan mühendis bayan arkadaşlarım var ama bu çalışma temposu onları çok fazla zorluyor.Bu tempoya fazla dayanamıyorlar.
gece gündüz demeden herhangi bir sorun halinde işine gelebilecek, bu ağır işlerde çalışacak ve bunu emekli olana kadar devam ettirecek. bunu yapabilecek bayan yoktur sanıyorum.
 
güzel bir konuya değindiniz national cografig veya discovery channel izliyorsanız orada sürekli belgeseller çıkar ve büyük bölümü teknoloji apırlıklı ben seyrettiğim 2 belgeselden birinde bayan kaynakçı olarak hidroelektrik santrali yapımında diğeri ise petrol mavnasında vinç operatörüydü ? buradan şunu kastedmek isterim avrupanın birçok ülkesinde şirketler şirketlerin yapacağı işler ve o işlerle ilgili bölümler o bölümlerde çalışan elemanlar vardır o eleman başka işe bakmaz oysa bizim ülkemizde örneğin açın modhotel diye bir site var otellerin eleman ilanlarını yayınlıyor ? bakın elektrikçi hem sudan hem elektrikden hem kılimadan özellikle havuzdan anlayacak çünkü genelde 24-08 vardiyasında tek çalışıyor şimdi gelelim bu ülkede bayan tekniker olunmaza
1 iş tanımı diye birşey yokdur
2 mesai saatleri asla sabit deildir
3 ekip arkadaşlarınız genelde ayı olabilir (kaba yobaz azı bozuk vesayre)
4 patron kendini padişah zanneder neiş yaptığın deil neiş yapacağına bakar yani elektrikçiyken suculuk yapmak zorunda bırakılabilir
5 ülkemizde yaygın kanı bayanların aklı asla çalışmaz,güven olmaz ,yapamaz
6 özellikle geç saatlerde çalışanlar için amirdeki sorumluluk artar ki hiçbir amir sorumluluk istemez.

daha çok sıralayabilirim
bu ülkenin insanı kimse kusura bakmasın .................yasalarında eşitlik var 550 vekilin kaçı bayan veya 81 ilin kaçında bayan vali var veya bayan emliyet müdürü ?? yasalar elbetde işitlikder uygulayan ? 2004 yılında fransa başbakanının konvoyunu şehir içinde plis durdurup konvoydaki tüm araçlara ceza kesdi hız sınırını aşdılar diye ? sıkıysa türkiyede dene bugün başbakan yada bakan geçecek diye yollar kapatılıyor oysa geçiş üstünlüğü anbulans itvaye kollukgücü dür başkaları için yol kesme gibi bir uygulama avrupada yok
şimdi siz diyonuz ki bayan tekniker :))
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben elektrik elektronik mühendisiyim.yeni mezun oldugum halde başvurduğum yerlerden o kadar çok geri dönüş olduki seçim yapmakta zorlandım diyebilirim.Bence böyle bi ayrım yok.Aksine başvurduğum çoğu yer bayan mühendis almak istediklerini söylemişlerdi.Önemli olan neyi ne kadar bildiğiniz ve gerçekten önemli bilgi birikimi ile dolu olan bir cv.Emin olun çok şey biliyorsanız işveren cinsiyete bakmıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,836
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst