Basit Rüzgar Santrali Yapımı

huntersir

Üye
Katılım
8 Ara 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
28
11.Sınıf öğrencisiyim dönem ödevi olarak bu verildi nasıl yapılacağı hakkında fikirlerinizi söylerseniz sevinirim:)
 
Mini Rüzgar Elektrik Santrali kurmak için, iyi rüzgar alması gerek. Bu sebep ile santral sahasını iyi seçmelisin. Ana Bileşenleri temin etmen gerekir. Bu bileşenler:

- Doğru Akım Generatörü,
- Generatöre göre kanat sistemi,
- Dişli kutusu veya kayış sistemi (Devir sayısını artırmak için),
- Bu mekanizmaların iyi görüntü alması için kule,
- Ve bu kuleye iyi bir temel (amatörce)

Bu işlemlerden sonra enerjiyi depolamanız lazım. Depolamadan önce bazı elektronik devreler ekleyerek gerilimi bir düzene sokmalısınız. Atölye öğretmenlerin bu konuda yardımcı olacaktır.

Şimdi sana bir generatör lazım. Ödevinin iyi bir şey olmasını istiyorsan güzel ve araştırarak yap. Ama idare edecek bir şeyler yapmak istiyorum dersen oyuncak arabaların içinde Dc motor olur, bu motoru elinle rotorunu hareket ettirirsen uçlarından belirli gerilim alırsın.
Benim sana tavsiyem Saç kurutma aletinin içindeki Dc motoru alman. Bu motor oyuncak arabaların içindeki motordan biraz büyük ve senin işini görür. Sonra diyelim temin ettin bu motoru. Miline bir küçük makara monte edeceksin. kanat miline de, rotor miline taktığın makaradan 5 kat büyük makara tak. bu makaraları kayış lastik aracı ile birbirine bağla. Ardından bu sistemi güzelce dizaynını oluştur. Sonra Rüzgar kanatlara çarpınca, kanat 1 tur atınca senin motordaki milin 5 tur atacak. Sonrası enerjiyi depolaman olacak. Bu konuda Atölye öğretmeninden veya Atölye Şefi sana yardım edecektir. Başarılar.
 
5 tl lik pilli bir araba alın. İçindeki motoru çıkartın. Motorun uçlarına bir adet kırmızı led bağla motorun miline de bir adet pervane bağla. İstersen motora da güzel bir kule yap. Pirensip gereği dc motorları ters yönde çevirirsen jeneratör olarak kullanabilirsin.
 
merhaba biz fırat üniversitesinde okuyoruz bitirme projesi için rüzgar santrali yapmayı düşünüyoruz bize daha detaylı bilgi verirmisin yada elazığdaysan yüzyüzede görüşebiliriz yada fakültenede gelebiliriz
 
DC motorla zor olur o iş. Step motor kullanırsan daha iyi. Biraz araştır step veya servo tarzı motorlar daha performanslı olacaktır

Hatalı yere cevap yazdım :(
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,722
Kullanıcılar
449,959
Son üye
çor-man

Yeni konular

Geri
Üst