Bakır plaka montaj acil yardım

mert84

Üye
Katılım
13 Tem 2015
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
41
Arkadaşlar resimdeki gibi elimdeki sıvı bloğuna levha Monte etmek istiyorum resimdeki orjinal çıkan parça ama ortadaki Levhayı nasıl Monte etmiş anlamadım sıvı Soğutma için iletimin iyi olması gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim
 

Ekli dosyalar

  • DSC_0152.JPG
    9.1 MB · Görüntüleme: 18
  • DSC_0151.JPG
    9.2 MB · Görüntüleme: 16
Kutu gibi bir tasarım var dikkatlice bak tüm vidaları sök muhtemelen arkadan vidalı, iletim için gördüğün gibi ve klima buzdolabında boşuna kullanmıyorlar bakır öenmli eleman.
 
Sökmedim bu ekran kartının orjinal soğutucusu ben bunun yerine blok takacağım üzerine Set yaparak aynı resimdeki gibi ama setin kalınlığı tahminim 0,2. 0,3 mm yani vidalama olamaz diye düşünüyorum tabi gene bakmak lazım en kötü ihtimal araya Termal macun süreceğim fakat amacım sadece tutturmak değil tamamen parçasıymış gibi olması çünkü ısıyı birebir İletmesi gerek yoksa verim alamam acaba bunun için bir teknik var mı ya da fabrika nasıl yapıyor bunu merak ettim.
 
Üst frame çıkmadan çıkacağını düşünmüyorum.
En üst frameyi sök, vidaları sök, alt frameyi sök PCB den soğutucu bağlantı vidalarını en son sökebilirsin.
 
Laptop hiç söktün mü, işlemci ve grafik çipi üzerinde ayn yapı var ya esnek metalle ya da vidayla sabitleniyor anakarta, heat pipe diye arama yap.
 
Üst kısmı döktüm ilginiz için teşekkürler resimdeki vidalar karta ait ben kaybolmasın diye üzerine taktım . Tırnakları açınca çıktı fakat yanlış anlaşıldım galiba ben kare bloğun ortasındaki bakır Levhayı nasıl Monte etmişler onu anlamadım.
 

Ekli dosyalar

  • DSC_0161.JPG
    DSC_0161.JPG
    2.8 MB · Görüntüleme: 8
  • DSC_0158.JPG
    DSC_0158.JPG
    2.9 MB · Görüntüleme: 8
  • DSC_0157.JPG
    DSC_0157.JPG
    2.9 MB · Görüntüleme: 5
Kare blok pres ile çıkıntılı hale getilirlmiş düşündüğün gibi sökülebilir parça değil, bakır komple tek parça.

Mesajın alt tarafında saatin yanında düzenle kelimesine basarak istediğin düzenleme/eklemeyi yapabilirsin başka mesaj yazmaya gerek yok, ayrıca anlatmak istediğin kısmı resimler üzerinde işaretleyerek daha kısa zamanda cevap alabilirsin.
 
Anladım ilginiz için teşekkür ederim dediğiniz gibi bu bütün galiba, benim bloğun kenarlarını traşlatıp ortada kare bırakmam gerek
 

Forum istatistikleri

Konular
128,224
Mesajlar
915,924
Kullanıcılar
450,015
Son üye
teknik eğitim

Yeni konular

Geri
Üst