Yeraltı Elektrik Kablo Kanalı Yapılması

MRYASİN

Üye
Katılım
4 Tem 2018
Mesajlar
6
Puanları
1
Merhabalar,
İş yerinde AG yeraltı elektrik kablo kanalı yapılmasına dair bir fiyat çıkartmamı istediler bunun için TEDAŞ-Çevre Şehircilik Bakanlığı birim fiyat kitaplarına bakıyorum ama herhangi bir şey tam olarak yazmıyor. BF kitaplarında her şey parça parça yazılmış veya montaj bölümüne ek olarak yazılmalıdır ibaresi mevcut. Kazıyı m3 cinsinden yazacağım ve bunun içinde 40 cm dip 60 cm üst genişlik olmak üzere derinliği 80 cm olan bir tranşe kazısı için birim fiyat kitaplarına dayandırarak bir keşif yapmak istiyorum. Kazının yapılacağı alanda asfalt, beton ve parke zeminler var.

Sorumu sadece kazı ve doldurulması (kum, plaka dahil) için soruyorum kablo montajı, üst kaplamalar vs. için değil diğer bölümleri tamamladım.

Nasıl yapılacağına dair bir yol yada elinizde bir belge varsa bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Hocam ben bu pozlara bakmıştım ama Tuvenan malzeme ile yapılması halinde MONTAJ bölgesinde yer alan bedel toprak kablo kanal montaj bedeline ilave olarak ödenir diyor bu kısımda toprak kanal montajı fiyatı yazmıyor onu bulamadığım için kafam karıştı bide sadece o veriyi alsam çok az tutuyor.

Ek olarak beton-asfalt-parke montaj-demontaj ücretlerini TEDAŞ BF kitabından çıkardım dediğim gibi sadece tranşe yapılmasına dair ileride hep kullanabileceğim bir veri olsun istiyorum.

2.JPG


Birde benim buradaki harman tuğlası ve eşdeğer malzemeleri genişlik-derinlik belli olduğu için sadece tranşemin ortalama uzunluğuna göre mi hesaplayıp fiyata dahil etmem gerekiyor?

1.JPG


Birde aklıma takılan bu kablolarda NYFGbY 3*120+70 kabloda yeraltı montaj fiyatı, beton kanala/direğe olan fiyattan daha fazla burada tranşe ücreti mi yansıtılıyor?

Cevap için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst