Bakır bara kararmasi

havadaki çeşitli oksitleyici kimyasallar bunu oluşturabilir. Yakın noktada havuz varsa asit ve klor bu havuzdan buharlaşıp baranızı karartabilir.

Birde başıma gelen 2 olay

1- bir otelde ( termal otel idi ) bakır baralar termal sudan kalkan sülfür gazı yüzünden çok hızlı kararmaktaydı. Hatta bazı klimaların kaynak noktalarını bile eriterek gaz kaçaklarına neden oluyordu. Bu durumu boruları bobinajcı verniği ( lak verniği ) ile vernikleyerek çözmüştük.

2- Bir diğer tesiste soğutma gurupları tesisin terfi noktası üzerine kurulmuştu. Soğutma gurubunun bakır boruları 1 yıl içinde kararmıştı terfi istasyonu içerisinden çıkan gazlar boruların kararmasına neden olmuştu. Aynı yerdeki aynı model ikinci cihaz terfi istasyonundan 10 - 15 metre kadar ileride idi onda böyle bir sorun oluşmamıştı.

Sizede tavsiyem baralarınızı boyamanızdır. Bazı koruyucu spreyler var ama bu tür hatlarda tavsiye ediliyormu bilmiyorum yanlış yönlendirmeyeyim.

Kolay gelsin. iyi çalışmalar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Teşekkür ederim serkan bey klordan dolayı olduğunu düşünüyorum tavsiyeleriniz için sağolun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst