Böyle bir sensör varmıdır?

askb

Üye
Katılım
29 Mar 2008
Mesajlar
270
Puanları
1
Konum
Usa
Merhaba,

Bir bantta farklı boylarda asılı olarak gelen cisimlerin boyunu ölçebilecek bir sensor varmıdır.Veya nasıl bir yol izlemeliyim.Yardımcı olabilirmisiniz.?
 
Ultrasonik sensör ve değerlendirme devresi ile tek noktadan ölçülebilir ancak cisimlerin ne oldukları, boyutları, yüzey yapıları, yatayda salınım yapıp yapmıyor olmaları önemli.
 
Merhaba;
Böyle bir sensör elbette vardır. Bunun bir de kumanda devresi vardır. Bir de yazılımı vardır. Genelde bu tip şeyler, sistem olarak satılırlar ve maliyetlidir.
Eğer sizin için, kaç cm, kaç metre ya da kaç mm oldukları önemli değilse, önemli olan, küçük boy, orta boy, büyük boy olması ise, yani; gelen cismin ebatına göre, bir şeyler değişecekse, o zaman, birkaçtane optik ya da kapasitif sensör kullanarak, boy tahmini yapabilir, bu ortalama boya göre, bir çıkış alıp değiştirmeniz gereken şeyi, kontrol edebilirsiniz. Ama bana cm cinsinden sonuç lazım, ya da uygun ölçüde değilse bana haber vermesi lazım derseniz, ilk dediğim tarzda bir sistem kurmanız lazım
 
ifm marka ultrasonik sensörler var dijital göstergeli ifm den bakabilirsiniz.
 
Otomasyon hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.Boyler tanklarını kumlama otomasyonu.
14 farklı boyda boyler tankı,bantta asılı olarak gelecek.Hangi boyda boyler tankı geliyorsa PLC programı,ona gore yazılmış programı icra edecek.
Bunun içinde öncelikle gelen tankların boy tespiti gerekiyor. Çok hassas ölçüm gerekmiyor.14 farklı boydaki ürünü seçmem yeterli.
degerli fikirlerinizi bekliyorum.
 
hepınıze cok tesekkur ederım.sagolun
 
gececek cisşmlerin boyları sabitse yaazılımsızda hallederbilrsin bunu
 
sensörün tankın boyunu algılayabilmesi için yansıyıp dönebileceği bir yer olmalı ki değer versin
 
geçemn ürün boyları ve tipleri nelerdir. Bunu güvenlik standardı içermeyen bariyerle yapabilirsin. SICK te MLG VE ELG serileri bu işi yapıyor. Ürün boyuna göre çıkış verip seri kanaldan, plc de işledimi oluyor. yada kamera sistemiyle yapılabilir ancak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst