Aydınlatma Sorunu

seko_22

Üye
Katılım
24 Nis 2011
Mesajlar
15
Puanları
1
deyerli arkadaşlar çalışdığım iş yerinde merdivenlerde acil aydınlatma kitli armatürler var sürekli arıza verip duruyor bu armatürler hareket dedektöründen yanıp sönüyor kitli devrenin bağlantısında sorun yok ama sürekli arıza çıkıyor acaba hareket dedektörüne bağlı diyemi bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ne arızası veriyor arkadaşım
arızasını söyleki yorum yapalım
 
acil durum aydınlatma kit'ine hareket dedektörü bağlanmaz. hata burada.
 
hareket dedöktöründe acil aydınlatma ilginç hiçmi denetleme olmuyor orda nasıl görülmemiş bu zamana kadar
 
Arkadaşlar yok demişssiniz ama bu tip armatürler üretimde ve satılıyor. Bahsettiği muhtemelen sensörlü merdiven armatürleri içine uyarlanan ledli kittir. 9v şarjlı pille çalışıyor. Arızası ise genellikle şarj ünitesinde oluyor.
 
arkadaşlar kitli armatür dediyim normal bir armatüre soradan bir pil ve bir balans tarzı bir cihaz eklenmiş bu cihaza panodan direk referans fazı geliyor birde anahtar fazı bu cihaz referans fazı kesildiyinde lambayı pilden yakıyor referans fazında enerji oluncada armatürün balansından yakıyor anahtar fazıda normal lambayı açıp kapatıyor anahtar fazına hareket dedektörü bağlı yani anahtar görevi yapıyor armatürden ayrı bir hareket dedektörü bağlantısında hiç bir sorun yok ama sürekli ampül yakıyor veya armatürün balansını yakıyor ben hareket dedektörü sürekli açıp kapattığı için oluyor diye düşünüyorum sizce neden olabilir bu tür bir sistem kullanan oldumu bu kit olayı sürekli böyle arıza verıyormu hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim
 
görmek isterseniz diye link koyuyorum kullanılan malzeme bunlardan Altez Elektronik Aydinlatma Acil Durum Aydınlatma Sistemleri

Öncelikle hareket sensörlerine direk balast bağlanması kesinlikle YANLIŞTIR. hele ki merdiven gibi hareketin bol olduğu bir yerde böyle birşey yapıldıysa vay halinize..

Hareket sensörü hareketi algıladığında girişindeki Şebeke voltajını çıkışındaki balasta gönderir. Ama bazen pik yapar. bu nedenle balastlar kısa sürede gidebilir. Lambalar ise balasttan daha kısa ömürlü olduğu için daha çabuk gidecektir. Hele ki soğuk ateşlemeli bir balast kullanıldıysa 15 günde bir lamba patlayabilir.

Çözüm: Koridor Fonksiyonu
 
twist of face arkadaşım çok doğru söylüyor hareketin bu kadar yoğun olduğu yerde nasıl oulurda balastlı lamba kullanılır anlamadım. hele bir de bunlar ail durum aydınlatması ise. benim bildiğim acil durum aydınlatmaları sürekli kapalı durumdadır ve elektrik kesilince devreye girer veya iki adet lambası vardır bir tanesi sürekli yana diğeri elektrikler kesilince bu kadar basit. bizim iş yerinde her ikiside var. sisem hepten yanlış tutulacak bir yeri yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst