Avrupa neden bizden ilerde,

mehmet_ist

Üye
Katılım
9 Şub 2010
Mesajlar
231
Puanları
0
Yaş
42
Arkadaşlar eklediğim resimlerin hepsi 1910 yılından önce çekilmiş.


Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Sinerji diyorum kardeşim. Tek tek birey olarak başarılı olabilriz ama bir arada çalışamıyoruz. bu forum da bu sinerjinin ilk basamağıdır bence. Avrupanın ve bilimde gelişmiş diğer ülkelerin elindeki en önemli koz liyakat ve sinerji bilinci. İnşallah bizde bu bilinç düzeyine ulaşabiliriz.
 
Sen de yapabilirsin ...

Tabi hazırı varken niye uğraşayım mantığını yönetmenlerin beyninden atabilirsen :D

Herkes kendi cep telefonuna baksın diyorum sadece
 
Merhaba
Günün anlam ve mahiyetine binaen birkaç cümle de ben yazayım dedim.
1910 yıllarında güzel yurdumuzun bir fotoğrafına bakarsak basiretsiz yöneticiler ve devlet adamları yüzünden parçalanmaktaydı.Bugünlerde ATATÜRK'çü olmak hoş karşılanmıyorsa da bir gerçek var ki bizim dedelerimiz o yıllarda ülkeyi Emperyalist güçlerden kurtarmak için çaba sarfediyorlardı.Mustafa Kemal bu hareketin kıvılcımı 19 mayıs 1919 hareketin başlangıç tarihidir.Ancak K U R T U L U Ş savaşı başarılıp TÜRKİYE CUMHURİYETİ kurulduktan sonra
çalışmalar başlamıştır.Sözü burada bitirirken Cumhuriyet Türkiyesinin ilk yıllarında Hollandaya motorlarını rols roys dan alıp uçak yapıp sattığımızı kaç genç bilir acaba.
 
Zamanında ,2 dunya savasından sonra Turkıyede savas ucagı uretıldı bunların 3tanesı denıze ınebılen ucakları.Sonra herkesin bildigi gibi içimde uhde olan DEVRİM otomobilleri.Yanı zamanında denendi ve yapıldı.Ama yönetiçilerin ve idarecilerin başkalarının çıkarlarını düşündüklerinden dolayı yapılmadı yapılamadı yaptırılmadı.
 
Mehmet bey e tesekkurler,

- IDEALIST - olmak , - BASARMAK -
Onlarin muhendisleri idealistti, biz TURK muhendisler hicbir zaman idealist olmadik, olamadik.

Ne yazik ki Turkiye de yetisen muhendisler tek konuda idealist : devlette memur olmak ve ogretmen veya maasi iyi olan bir kizla evlenmek.

Neyse ki dunya da 3. dunya ulke sayisi fazla....
 
Sevgili arkadaşım, 1910 yılının resimleri sanırım bunlar. Müsaade ederseniz tarih bilgilerimizi biraz gözden geçirelim.

Bu adamlar 400-500 sene önce, kendileri ile hesaplaştılar. Coğrafi keşifleri, Rönesans ve Reform hareketlerini yaptılar. Kiliseyi geri plana ittiler, toplumsal hayata bilim-teknik ve fenni hakim kıldılar. Ateşli silahları yaptılar, buharın gücünden yararlandılar, sayısız keşif yaptılar. İç birliklerini tamamlayıp, sanayi toplumu oldular. Hammadde gereksinimleri artınca da bunları sömürgelerinden temin ettiler. İnsan gücünü de yine sömürge ülkelerinden sağladılar.

Biz o dönemlerde bunlara maalesef ayak uyduramadık. Ordunun başına bile yabancı subayları, mühendisleri getirdik. Resim yapmanın bile günah olduğu bir büyük devletten söz ediyoruz. Takiyuddin efendinin Rasathanesini Allahın işine karışıyor diye, o sene İstanbul'da hasıl olan veba salgınının acı faturası olarak yıktırmışız. Adamlar dünya için çalışıyorlar, biz ise ahiretimizi kurtarmaya çalışıyoruz.

Ayrıca birde okullarda İngilizce mevzu var, Türkçe eğitim verilse okulumuzda daha iyi olmaz mı? Bence biraz ezbercilik yapmış oluyoruz. Adamların hazır şablonlarını kullanıyoruz. Bu müfredatın dışına çıkmamak gibi birşey. İngilizce kelime haznemiz gelişmiş oluyor.
 
Zamanında ,2 dunya savasından sonra Turkıyede savas ucagı uretıldı bunların 3tanesı denıze ınebılen ucakları.Sonra herkesin bildigi gibi içimde uhde olan DEVRİM otomobilleri.Yanı zamanında denendi ve yapıldı.Ama yönetiçilerin ve idarecilerin başkalarının çıkarlarını düşündüklerinden dolayı yapılmadı yapılamadı yaptırılmadı.

Kesinlikle doğru. Devrim arabaları filmi bu soruya kesin cevabı veriyor. İzlemeyenler izlemeli. Ben filmin sonunda sinirden masayı sandalyeyi tekmeledim.
 
gelişmenin önünde duran birileri hep olmuştur.ama bu birileri hep birileri olarak kalır.isim yok sıfat yok bu nedenle ceza da yok.neticede herşey yapanın yanına kar kalır
 
o dönemde deniz altı denize indirdiğimizi hatırlatırım belçikaya 1937 de savaş uçağı sattığımızı hatırlatırım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,746
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst