Atmosferdeki serbest ısıdan elektrik üretimi

kabiliyet

Üye
Katılım
21 Tem 2007
Mesajlar
597
Puanları
1
Dünyada kullanılan enerjilerin tamamı güneşten gelen enerjinin bir şekilde depolanıp, bu depolanan yoğunlaşmış enerji ortam enerjilerini yenerek doğaya gitmesi mantığıyla çalışıyor. Atmosferdeki ısı neden elektrik enerjisine çevrileniyor. Isı enerjisi elektrik enerjisine çevrilemezmi. iki farklı sıcaklıta olan ortamlardan ısının geçişinden elektrik elde ediliyor. Termik santrallerinin ısının atmosfere geçişi sırasında %30 kadarı elektrik enerjisine dönüşüyor %70 kadarı atmosfere gidiyor. Soğuk bir oda yapılsa bu odaya girmek isteyen atmosfer enerjisinin büyük oranı elektrik enerjisine dönüştürülse, düşük kayıpla oda ya ısı geçen bir sistem yapılma ihtimali varmıdır?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Peltierlerin verimi %20 yi geçmiyor. Yapıları güneş enerji panellerigibi güneş panellerininde % 20 civarında.
 
aslında güzel fikir böyle bir şeyi okumuştum toprağın derinliklerine boru döşeniyor topraktaki soğukluk ile yeryüzündeki ısı kullanılarak yapılıyordu. peltier ı araştırmak gerek.
 
Isı atomdaki elektronları çekirdekten uzaklaştırıyor sanırım mutlak sıfırda süper iletkenlikte, elektron çekideğe yapışıyor. Yani elektronun çekirdekle olan çekim gücü elektronların birbini itmeye çevrildiğinde olabilir. Tahminim gelişmiş ülkelerden biri gelecekte bunu gerçekleştirecek ve arabalar petrol yakıtı yerine havadaki ısıyı kullanarak çalışacak ve mahalle aralarında evler için küçük santraller yapılarak dışarıdaki ısılar evlerin içine yönlendirilecek. Keşke bunu yapan bizim ülkemiz olsa ama cern deneyine bile katılamıyoz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,947
Son üye
aleynasari

Yeni konular

Geri
Üst