Asenkron motorların gövde şekilleri hk.

AD_EM

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
16 Eki 2007
Mesajlar
1,790
Puanları
281
1-Asenkron motorların alüminyum gövdeli olanları ile dökme demir gövdeli olanları arasında ne fark vardır? biri diğerine tercih edilirken ki kriterler nelerdir?

2-Bir motorun alüminyum gövdeli ve dökme demir gövdeli olması, AC motor hız kontrol cihazları(sürücülerle) ile çalıştırılıp çalıştırılmamasında bir etkenmidir? Her ac motor sürücüyle çalıştırılabilinir mi?

3-Sürücü üzerinden çalıştırdığınız ve yeni taktığınız bir motorun sargılarından biri hasar görse, bu motor yapım hatası(izolasyon seviyesi yetersiz sargı) nedeniyle hasar gördü şeklinde değerlendirilip, garanti kapsamına alınır mı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
1. alüminyumlar daha hafif. 5,5 kw altında dökme demir yok. hafiflik bazı yerler için kriter. alüminyumlar korozyona karşı dayanıklı. Darbelere karşı da. bu da kullanacağın yere göre bir kriter. dökme dmirler ısıya ve toza karşı dayanıklı fakat alüminyumlar değil.
2. ac sürücülerde hız değişiminin sıcaklığa etkisi var. düşük devirlerde soğutma az olacağından alüminyumlarda sıkıntı olabilir. fakat her ac motor sürücü ile kullanılabilir. fakat sürücü kullanımı için üretilen ac motor üretenler de var. leroy somer gibi.
3. sürücü için garanti soruluyorsa, bence!! sürücü firması garanti altına almayabilir. motorsa kastedilen bence almalı tabi ispatlama gerekir.
 
Motor ilk çalıştırmasını yetkili servis yaptı ise muhtemelen alacaktır servisin çalıştırma ve işletmeye alma diye bir belge imzalayıp size vermesi gerekiyor ilk kurulum da şayet bu yoksa işin biraz zor olmakla birlikte yinede araya servisi tanıyan birilerini koyarak çözümleyebilirsiniz .
Diğer konularda yeterli bilgi verilmiş..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,715
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst