Asansör Projesi

kartın montajı ve kurulumu plc den daha basit. asansörcüler bu bağlantıları ezberliyorlar ve ona göremontaj yapıyorlar. türkiyede plc programlıyarak asansör yapabilecek kapasitede asansörcü olduğunu sanmıyorum.ben asansör firmasında çalıştığım sıralarda asansör projeleri bile standart oluyordu.zaten firma sahipleri bitmiş asansörün projesini çizmemizi istiyorlardı.
türkiyede asansör sektörü ayaklar altında. bu firmalarda ya yeni mezun olmuş ya da emekli olmuş bir ayağı çukurda olan mühendis arkadaşlar işe alınıyor. zaten kazandıkları parayla ancak bu kişileri işe alabilirler çünkü getirisi çok düşük ve 1 elektrik 1 makina mühendisi çalıştırma zorunluluğu var.çoğunlukla mühendislerden birini yeni mezun alıyor şirkette tutuyorlar diğerini ise emekli alıyor ve sen sadece imza at evinde yat diyorlar.
genelde firma sahibinin çocukları babadan görme bir şekilde usta oluyorlar ve montajını yapıyorlar.
dolayısıyla bu firmaların plc gibi kafa gerektiren işlere gireceğini hiç zannetmeyin.
onlara montajı kolay ve ucuz bakımı kolay mümkünse hiç uğramayacakları kartlar lazım.

türkiyede plc programlıyarak asansör yapabilecek kapasitede asansörcü olduğunu sanmıyorum yazmışsın..asansöre takla attıracak programcı meslektaşlarımız var ...asansörcü arkadaşlar yeterki kalıplaşmış ve klasikleşmiş ezberledikleri sistemlerden vazgeçsinler..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
arkadaş sonuçta plc de kartan yapılıyor senin dediğin kartta aynı mantıkla yapılıyordur.
senin dediğin kartında üstünde diyo,kondansatör,vb. elemanlar var plc ninde
 
arkadaş sonuçta plc de kartan yapılıyor senin dediğin kartta aynı mantıkla yapılıyordur.
senin dediğin kartında üstünde diyo,kondansatör,vb. elemanlar var plc ninde

arkadaşlar zaten plc dediğiniz şey içinde işlemcisi olan elektronik bir devre..bunu üreten firmalar programlanabiilsin diye farklı farklı pc programları yazarak piyasaya sürüyorlar..demek istediğim olayın temelinde yine işlemci teknolojisi mevcut..
 
merhaba ben yenı uye oldum bu sıteye 1998 yılında asansör işine şeş kaza girdım suan calıstıgım fırma sadece plc pano yapıyor malıyet olarak asansör kartından daha pahalı hemen hemen her musterımızın asansörlerı hız kontrolludur aralarında acık cevrım calısan asansörlerde vardır plc bence kartlı asansör panolarından daha uzun ömurlu guvenlık olarakta programını duzgun yaparsanız cok cok guvenlıdır. en basıt örnegı ıse kartlı asansörlerde kapı devresını korluledıgınızde kart bu kopruyu algılamaz ama plc yazılımını buna göre yaparsanız asansör hataya gecer ve belkı bı ınsanın hayatını kurtarırsınız
 
plc ıle de guvenlı projeler yapılabılır fakat ekonomı oldugu ıcın sektorel plc gıbı dusunebılecegımız hazır fonksıyonlu elektrık kartlar kullanılmaktadır aynı sey tekstıl sektoru ev otomasyonu ıcınde gecerlı
 
PLC 'nin güvenirliğini asansör üzerinden tartışmak anlamsız olmuş. Zaten asansör için PLC gereğinden fazla maliyetli ve gereksiz. Kaliteli bir mikrokontrolör veya DSP kullanılarak çok daha ucuza gerçeklenebilir.
 
Peki arkadaşlar benim farklı bi sorum olacak bir asansör firmasında elektrik mühendisinin görevi nedir? Avan projesi vs. ne tür işle ilgilenir ve ilgilenmelidir ? Bilmediğim için soruyorum iyi günler..
 
Arkadaşlar benim farklı bir sorum olacak. Bir asansör firmasında elektirk mühendisinin görevi nedir ve ne olmalıdır? avan projesi vs. hangi işlerle ilgilenir? Bilmediğimden soruyorum iyi günler..
 
Asansörde PLC kullanılmamasının yegane sebebi ekonomikdir. Asansör sektörü için üretilen spesifik kumanda sistemlerinin fiyatı ile PLC arasında çok fark vardır. Zira 8 katlı orta özellikli bir asansör için takriben 16 ad io gerekir, 46-48 adet output, bir dünyada input. Kısacası 70-80 adet io ihtiyacınız var. bunu sağlayacak PLC nin fiyatını bilmiyorum ama özel tasarımlanmış asansör kumanda kartı satış fiyatı şu anda 150 € civarı. Olay bukadar basit. Emniyet ve hıza gelince; Emniyet sistemi toplam 4 adet girişten oluşur. Bunuda PLC ye uydurmak için optik kuplörlü ufak bir devre yaparak çözebiliyoruz. Hız deyince PLC ile diğer kumanda sistemleri arasında hiç fak yoktur.
Almanya PLC kullanmadı iddiası yanlış, kumanda kartı üretimine başlanmadan evvel birçok firma PLC kullanmıştır, maliyetden dolayı vazgeçilmiştir. Tüm mesele budur.
 
plc 10 numara asansörculer alısmıs 120 130 140 a bıldıklerı baska bısey yok pls ıle asansörlerın emnıyet devrelerınde şönt varmı yok dıye anlayabılrn tehlıkelı bır durumda asansöru kendılıgın of konuma bıle getırebılecek gayet akıllı bı devredır.pıyasada kac fırma bu yazılımı yapıyor ve kac fırma kendı kartını uretebılıyor klasıklesmıs kartların kopyalarından baska bısey yok
 

Forum istatistikleri

Konular
128,260
Mesajlar
916,280
Kullanıcılar
450,082
Son üye
feritkvl14

Yeni konular

Geri
Üst