Asansör kontaktör ses problemi

ek olarak belirtmekte fayda var, kontaktörden gelen ses bir cızırtı vb değil. kontaktör her çekip bıraktığında gelen tak tak sesi geliyor.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
hocam bi video çeksen iyice dibine girmeden belli eder ses kendini.
 
hocam cevabınız için teşekkürler, hepsini zaten okudum fakat hiç biri güncel değil. Konu zamanlarından seneler geçmiş. biliyorsunuz ki teknoloji her geçen gün durmadan ilerliyor.

Asansör yeni -eski sistem ?
Bir fikir verir açısından link vermiştim .

Öneri olarak asansör panosunun + vs diger fotosunu yayinlayin ki gorerek daha iyi arkadaşlar yorum yapabilirler düşüncesindeyim .

Kolay gelsin sağlıcakla
 
Son düzenleme:
Bizde de ses sorunu var. Uzun zamandır bir uğultu vardı. Bakımcılar geçen günlerde fark edip bir dişliyi tornalattılar uğultu sesi gitti sayılır. Fakat her gündeme geldiğinde ustaya soruyorum kontaktörleri ama iş sadece kontaktör olsa çözümü kolaydı. Motordaki frenleme daha çok ses yapıyor. Onun çözümü motor sistemini komple değiştirmek sanırım. En azında asansörcülerin o konuda bir önerisi olmadı.
 
ek olarak belirtmekte fayda var, kontaktörden gelen ses bir cızırtı vb değil. kontaktör her çekip bıraktığında gelen tak tak sesi geliyor.
Yahu zaten kontaklar çekip bırakırken o sesi vermesi normal ki. Kontaktör sesli çalışıyor. Bakın önceki mesajlarda sn @sami inci'nin dediği ürünlere.
Not: Her ürünün yoğurt yiyişi farklı :)
 
hocam hız kontrol cihazından kastım asansör sürücüsü denilen parça, ondan asansörün hızlanma değerlerini vb ayarlıyorlar. onu kast ediyorlar diye düşünüyorum

Sn.zeybeğin bahsettiği hız kontrol cihazı
neydi ?
 
Son düzenleme:
Şimdi olayın rengi değişti. Kontaktörlerin çekip bırakırken çıkardığı tak tuk sesi, sessiz kontaktörlerde de tık tık şeklinde oluyor. Belki yeterli olabilir. Belki yeterli olmayada bilir. Tamamen sessizlik istiyorsanız, arkadaşların önerdiği hız kontrol cihazları veya elektronik statik kontaktörlerden tercih etmelisiniz.
1674921709821.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,476
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst