arkadaşlar bu soruların cevapları acil lazım yardımcı olurmusunuz

smlrdn

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
1) Bir iletim hattında istimlak maliyeti hangi parametrelerin bir fonksiyonudur.

2) Bir iletim hava hattında hattın reaktansı ve süseptansı hangi fiziksel büyüklüklere bağlıdır

3)bir iletim hattında iftifat maliyeti hangi parametrelerin fonksiyonudur?

4) sıfır bileşen( homopolar) akımın olusabilmesi için gereken koşullar nelerdir?

5) Enterkonnekte bir enerji sisteminde kontrol edilen büyüklükler nelerdir

6) Enerji dağıtım hesaplarında “boyuna gerilim düşümü” ve “enine gerilim düşümü” kavramları neden kullanılır

7) Bir hava hattının olağan (periyodik) Bakım prosedürü içinde neler vardır

8) Bir izolasyon malzemesinde aranan nitelikler nelerdir
 
Son düzenleme:
8.soru cevabı :

Isı İletim Katsayısı (W/mK):

0,065 W/mK degerinden küçük olmalıdır.

• Yoğunluk (kg/m3):
Malzemenin birim hacminin (1 m3) kütlesine yogunluk adı verilir. Isı yalıtım malzemelerinde yogunluk ısı iletim katsayısını pek etkilememekle birlikte malzemenin stabilitesi ve mekanik dayanımı yogunlukla direkt ilgilidir. Genellikle ısı yalıtım malzemelerinin yogunlukları genis bir skalada degisken üretilebilir. Ancak ideal olan, boyutsal kararlılık ve mekanik dayanım açısından en uygun yogunlukların kullanılmasıdır. Dolayısıyla malzeme seçimi yapılırken konuda uzman kisilere danışılmalıdır.

• Yangın Sınıfı (DIN 4102, BS476):
Yapı ve yalıtım malzemelerinin yangın sırasındaki davranıslarını ölçmek için çesitli deney metodları gelistirilmistir. Bu deneylere tabi tutulan malzemenin davranışı ölçülür ve sınıflandırılır. Bu deneylerin ve sınıflandırmaların tarif edildigi Almanya 'da DIN 4102, İngiltere'de BS 476 standartları bulunmaktadır.

• Sıcaklık Dayanımı (ºC):
Her ısı yalıtım malzemesinin özelliklerini kaybetmeye başlayıp deforme olmaya başladığı bir sıcaklık noktası bulunur. Bu nedenle malzemenin uygulandıgı yerde maruz kalacagı sıcaklık önceden belirlenmeli ve bu sıcaklıga uygun malzeme seçilmelidir.

• Mekanik Dayanım (kPa):
Isı yalıtım malzemelerinin mekanik dayanımları genellikle, malzemede %10 deformasyon oluşturan basma gerilmesi değeri olarak kabul edilir. Bunun yanısıra bazı malzemelerin çekme gerilmeleri de basma gerilmeleri ile birlikte mekanik dayanım özelliği olarak verilebilir.

• Buhar Difüzyon Direnci:
Bir malzemenin bünyesinden buhar geçişine gösterdigi direnç, o malzemenin buhar difüzyon direncidir. Buhar difüzyon direnci yükseldikçe malzemenin içinden geçebilecek buhar miktarı azalır. Isı yalıtım malzemelerinde, detaya göre degismekle birlikte, genellikle buhar difüzyon direnci yüksek olması idealdir.

• Su Emme:
Isı yalıtım malzemelerinin en temel özelliği ısı iletim katsayılarının düşük olmasıdır. Bu özellik malzemelerin bünyesinde bulunan durgun hava veya gaz içeren kılcal aralıklar veya gözeneklerdir. Isı yalıtım malzemeleri su ile temas ettiklerinde bünyelerine bir miktar su emebilirler. Bunun sonucunda malzemelerin ısı iletim katsayıları düser, yani ısı yalıtım özellikleri bozulur. Su emme miktarları çesitli testler uygulanarak belirlenir. Isı yalıtım malzemelerinde su emme oranlarının sıfır veya sıfıra yakın olması idealdir.

- Boyutsal Kararlılık100:
Isı yalıtım malzemelerinin boyutsal kararlılıkları olmalıdır. Yani malzeme uygulandığı andaki boyutlarını zaman içerisinde veya termel ve mekanik etkilerle kaybetmemelidir. Başka bir ifadeyle, malzemelerin sıcaklık veya basınçla şekil degiştirmeleri çok az olmalıdır.
 
3.soru

seri bir direnç,seri endüktans,paralel kapasitans ve yine paralel iletkenlik(iletken:kablo ya da birbirinden izole edilmemiş kabloların birleşimi) değerinden oluşan iletim hattı modellenirken
seri direnç ve endüktif reaktans değerleri en önemli parametrelerdir.
 
5.SORU

Taşımada, iletimde, nakilde karlılık ve güvenilirliğin arttırılması amacıyla, özellikle önemli miktarlardaki enerji alış verişi için iki veya daha fazla sistem veya Şebeke arasında bölgeler arası ya da uluslar arası bağlantı olanağı sağlayan elektriksel sistemLER OLAN ENTERKONNEKTE SİSTEMDE ELEKTRİK SANTRALLERİNİN KISIMLARINDAN OLAN ÖLÇÜ ALETLERİYLE fazlardan çekilen akımlar, gerilimler, güçler, sıcaklıklar, basınçlar, baca gazı özellikleri, güç katsayısı VB GİBİ BÜYÜKLÜKLER KONTROL EDİLİR
 

Forum istatistikleri

Konular
128,254
Mesajlar
916,252
Kullanıcılar
450,076
Son üye
Trprime_16

Yeni konular

Geri
Üst