Katılım
7 Ağu 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
45
merhaba arkadaşlar buzdolabımın kademesini en az düzeye almış olduğum halde niye fan sürekli çalışıyor.daha önce böyle çalışmıyordu zannedersem.
yorumlarınızı bekliyorum saygılarımla
 
model vermemişsiniz!
 
Merhaba arkadaşlar sene 2000 de aldıgım ariston nf 450 model buzdolabım var gecenlerde arızalandı servis cagırdım kompresör arızası denildi yenisiyle degiştirdiler a sınıfı dediler ama üzerinde etiket yok filitre degişti birde kılcal boru degişti tmm dediler gittiler ..
sorun: dolap calışıyor ama üst bölüm -18 den yukarı cıkmıyor
devamlı calışıyor sadece 9 saatte bir duruyor oda 30 dk ka
bu durma esnasındada dolap 0 dereceye kadar düşüyor
durmasıda timer saat tarafından duruyor

şimdi benim buzdalabındaki sorun nedir yardımlarınızı bekliyorum birde dolap 1 hafta serviste kaldı yaptık dediler yine aynı müsteri hzmetlerini aradım paramı geri verin diye bu arada 320 tl ödedim burdanda size söylüyorum asla ariston ürünleri almayın tamirciler ilk okul mezunu bizzat sordum..!eger olmasa yapamazlarsa yasal işlem başlatacagım..başka servislerdende duydum aristonların tamiri yokmuş
 
kompresörünüz deiştikten sonra sorunlar başladı ise muhtemelen uyumsuz daha düşük kaloride bir kompresör takılmıştır. Aristonların tamiri yok die birşey yok mutlaka ürününüze hizmet verirler acemi teknisyenlere denk gelmişsiniz anlaşılan. Aynı bölgede varsa başka bir ariston servisinden yardım isteyin. Ürüne takılan kompresörü kontrol etsinler. ( kılcalı değiştirmeleri de mümkün değil )
 
Son düzenleme:
bu olaylar gözümün önünde oldu kılcalı eski yerinden deil dolabın arkasını delip ordan cıkardılar şimdi ben bu kopresoru a sınıfı oldugunu nerden anlarım etiket yok üzerinde
 
a sınıfı komprasör diye bir tanım yoktur .markası, ürettigi kalorisi ,motorun etiketinde ki kotlarla gücü anlaşılabilinir.

bu konuda sorun sistemin gereki vakum suresi tamamlanamadan gazının saglıksız düzeneklerle (yeterli gramajda) verilmemesi olarak anlaşılabilinir
 
çok cahilce bir iş yapmışlar.. Kılcal borunun dönüş borusunun içinde gitmesinin de bir sebebi var. Kılcal borunun içinde giden gazın tamamının yoğunlaşmasını ve Döbüş borusunun içindeki gazın tamamen buharlaşmasını sağlamak için. bu bile performansı etkiler. Kılcal borunun kesiti uzunluğu ve kompresör kalorisinin kontrol edilmesi lazım
 
90 gr gaz bastılar dedigim gibi kılcalı buzluk kısmından arkaya delik delip ordan cıkardılar ve filitreye bir iki tur doladıktan sonra filitreye baglandı dolabın eski etiketindede yani orjinalinde 90 gr yazıyor buna 100 gr bassalar ne olur?birde bu dolap max sogukluga nasıl ulasır yardımlarınız icin tşk..
 
biraz önce ariston yetkili servisi geldi 9 saat calısıp -20c den yukarı cıkmayan sadece 30 dakika duran yani 22,5 saat calışıp 1,5 saat duran dolaba normal dedi işde yetekeili servisin ne kadar bilgili olduguna siz karar verin?
 
şayet 90 gr gaz basıldıysa sizin kompresörünüz R600 gazlıdır. R600 gazlı kompresör bulunan ürünler A sınıfı kategorisindedir. bilinçsiz olup Farklı bir gazlı kompresör takılmış da olabilir ama 90 gr Gaz ile Her ne kompresör takılmış olsa bile o kadar soğutma yapamaz. Tahmin ediyorum kalorisi düşük kompresör takılmış.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,689
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst