Arduino ile IOS telefon Alan İçinde Kontrolü

senuba

Üye
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba,
Aklımda bir proje var ama uygun ekipmanları bulamıyorum. Düşüncem şu şekilde:
IOS / android telefonlar ile (konuya göre gerek bluetooh gerekirse wifi gerekirse GPRS açık olabilir) Arduino'nun bulunduğu alana belirli bir mesafe yaklaşıldığında bağlı olduğu röleleri tetiklemek istiyorum.
Örnek olarak, telefon ile araba yanına gelince kapı açılacak. Arduino bluetooth taraması yapacak ya da wifi ile modeme bağlanan var mı diye kontrol edecek devamlı... Var ve adı "senuba" ise röle yi tetikleyecek. Röle kısmı çok kolay :)
HC05 ya da HC06 bluetooth modülünü düşündüm. Android uyumlu IOS desteklemiyor
HC10 bluetooth modülü aldım (BT05 gönderdiler ürün bu, neyse) Bu sefer BLE Scanner da arayüz e kod yazıp bluetooth'u tetiklemek gerekiyor. HC05 gibi programdan butonla bile kontrol edilemiyor. Direkt bağlantı kontrol ediyor mu bulamadım.
NRF24l01 düşündüm, telefon ile bağlantı kuramadım.
ESP8266 düşündüm, araçta modem olacak (aküyü bitirir mi) ya da modeme bağlananları görebilecek mi? Modemde internet bağlantısı olmayacak, bağlanan kişiyi görünce röle tetikle sonrasında logout yaptırabilecek mi (yoksa yolculuk boyu bağlı kalır ve internet erişimi olmaz)
gibi gibi
Alternatif nasıl birşey olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
(Bir çok kişi güvenli bulmayacaktır. Yapma sebebim, bir kolda çocuk bir kolda çantası oyuncağı filan derken arabaya getirince bir de arabayı açma derdi oluyor. Hele kışın çok zor oluyor. Telefon hep cepte nasılsa. Yaklaşılınca açılsın. Hatta uzaklaşınca da kapansın. Anahtar derdi olmasın)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,630
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst