Ardino kodunu ccs c ye çevirebilecek varmı

deşarj

Üye
Katılım
6 Eki 2020
Mesajlar
68
Puanları
1
Yaş
24
Aşagıdaki kodu birisi bana ccs c formatına göre çevirebilirmi rica etsem


int SicaklikPini=A3;
int deger=0;
char x;

void setup()
{
Serial.begin(9600);
}

void loop()
{
if(Serial.available()>0)
x=Serial.read();
if(x=='a')
{
deger=analogRead(SicaklikPini);
Serial.println(deger);
delay(100);
}
}
 
Konu Sah

deşarj

Üye
Katılım
6 Eki 2020
Mesajlar
68
Puanları
1
Yaş
24
Doğrudan aynısı olmasa da serial karakter okuyup karaktere göre cevap veren ve led yakıp söndüreni var. Ayrıca CCS C değil MPLAB kullanılmış. Belki işine yarayabiliri.

https://circuitdigest.com/microcontroller-projects/uart-communication-using-pic16f877a

ilginiz için teşekkür ederim ama benim asıl yapmak istedigimi şöyle anlatayım 16f877a ile lm35 var elimizde bunu okumak istiyorum c# da ama ve lakin ccs c yi biliyorum ve pic kodunu nasıl yazacagımı bilmiyorum arayüz programını yazarım ama onu yazamıyorum ben lm35 i analog okuycam sonra bunu bilgisayara göndercem c# da göstercem bulamadım bir türlü örnek
Doğrudan aynısı olmasa da serial karakter okuyup karaktere göre cevap veren ve led yakıp söndüreni var. Ayrıca CCS C değil MPLAB kullanılmış. Belki işine yarayabiliri.

https://circuitdigest.com/microcontroller-projects/uart-communication-using-pic16f877a

kısaca yapmak istedigim

http://www.erenuyanik.com/2015/03/03/c-arduino-uygulamalari-lm35-ile-sicaklik-takibi/

bu uygulama ama ccs c ile
 
Son düzenleme:

FakirMaker

Usta Üye
Katılım
5 May 2009
Mesajlar
1,046
Puanları
181
Şu sitede paylaşılmış bi kod var çalışır belki.

CSS:
#include "H:\projet PIC\Programme\electro_juin.h"
#ZERO_RAM
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

#int_RDA
void  RDA_isr(void)
{

}

int16 temp,temp1;

void main()
{
   setup_adc (ADC_CLOCK_DIV_8);
   setup_adc_ports(AN0);
   setup_adc(ADC_CLOCK_INTERNAL);
   set_adc_channel(0);   
   setup_psp(PSP_DISABLED);
   setup_spi(SPI_SS_DISABLED);
   setup_timer_0(RTCC_INTERNAL|RTCC_DIV_1);
   setup_timer_1(T1_DISABLED);
   setup_timer_2(T2_DISABLED,0,1);
   enable_interrupts(INT_RDA);
   enable_interrupts(GLOBAL);

   set_tris_d(0x00);   
  
   while(1)
   {
    delay_ms (500);
    temp=read_adc();
    temp1= 5*temp*(100.00/1023.00);                       <-------CORRECT ?
    printf("%2.1f\n\r",(float) temp1);
  
    if(temp1 < 100)    //If temperature < 100°C
    {
     output_high(PIN_d6);     //switch on the green led
     output_low(PIN_d7);      //switch off the red led
    }
    else           
    {
     output_high(PIN_d7);     //switch on the red led
     output_low(PIN_d6);      //switch off the green led
    }
  
   }
}
 
Konu Sah

deşarj

Üye
Katılım
6 Eki 2020
Mesajlar
68
Puanları
1
Yaş
24
Şu sitede paylaşılmış bi kod var çalışır belki.

CSS:
#include "H:\projet PIC\Programme\electro_juin.h"
#ZERO_RAM
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

#int_RDA
void  RDA_isr(void)
{

}

int16 temp,temp1;

void main()
{
   setup_adc (ADC_CLOCK_DIV_8);
   setup_adc_ports(AN0);
   setup_adc(ADC_CLOCK_INTERNAL);
   set_adc_channel(0); 
   setup_psp(PSP_DISABLED);
   setup_spi(SPI_SS_DISABLED);
   setup_timer_0(RTCC_INTERNAL|RTCC_DIV_1);
   setup_timer_1(T1_DISABLED);
   setup_timer_2(T2_DISABLED,0,1);
   enable_interrupts(INT_RDA);
   enable_interrupts(GLOBAL);

   set_tris_d(0x00); 
 
   while(1)
   {
    delay_ms (500);
    temp=read_adc();
    temp1= 5*temp*(100.00/1023.00);                       <-------CORRECT ?
    printf("%2.1f\n\r",(float) temp1);
 
    if(temp1 < 100)    //If temperature < 100°C
    {
     output_high(PIN_d6);     //switch on the green led
     output_low(PIN_d7);      //switch off the red led
    }
    else         
    {
     output_high(PIN_d7);     //switch on the red led
     output_low(PIN_d6);      //switch off the green led
    }
 
   }
}
ya ben yanlış anlattım sanırım hocam linkte gösterdigim kişi ardinio ve c# kullanmış ya benzeri veya aynısını araştırıyorum ama ccs c ve c# ile :)
bu arada gerçekten ilginize hayran kaldım çok iyisiniz teşekkür ediyorum
http://www.erenuyanik.com/2015/03/03/c-arduino-uygulamalari-lm35-ile-sicaklik-takibi/
 

FakirMaker

Usta Üye
Katılım
5 May 2009
Mesajlar
1,046
Puanları
181
Bende anlatamadım galiba. Gönderdiğim örnekler tam olarak senin yapmak istediğin işin pic kısmını hallediyor. Özellikle ikincisi sıcaklık değerini okuyup bilgisayara gönderiyor. Daha başka ne yapabilirim bilmiyorum. Eğer kendin yapmak istiyorsan biraz araştırma ve öğrenme seansından sonra kolaylıkla yapabilirsin. Eğer uğraşmak istemiyorsan forumda ücret karşılığı yapabilecek arkadaşlar vardır. Benim elimden bu kadarı geldi.
 
Konu Sah

deşarj

Üye
Katılım
6 Eki 2020
Mesajlar
68
Puanları
1
Yaş
24
Bende anlatamadım galiba. Gönderdiğim örnekler tam olarak senin yapmak istediğin işin pic kısmını hallediyor. Özellikle ikincisi sıcaklık değerini okuyup bilgisayara gönderiyor. Daha başka ne yapabilirim bilmiyorum. Eğer kendin yapmak istiyorsan biraz araştırma ve öğrenme seansından sonra kolaylıkla yapabilirsin. Eğer uğraşmak istemiyorsan forumda ücret karşılığı yapabilecek arkadaşlar vardır. Benim elimden bu kadarı geldi.
ben kendim yapmak istiyorum tabiki ama örneklerden anlayamadım galiba tekrar konrol edecegim teşekkür ediyorum siz gerçekten yardımcı oldunuz bana <3
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
122,978
Mesajlar
868,316
Kullanıcılar
440,413
Son üye
mstfbl

Yeni konular

Üst