Arcelik 3650FT duzgun çalışmıyor

nazim59

Üye
Katılım
19 May 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
64
Arçelik 3650 ft çamaşır makinesi Başla Bekle Butonunu basandan sonra Pompa motoru çalışıyor .Makinada elektronik kart resetlemesini etmişem problem çözükmüyor ,çözüm için ne yapmalıyım.Elektronik karti değiştirmeliyem?
 
slm sizin elektronik kartınızın pompa bölümünde probleminiz var kartı deyiştirip sorunu gidere bilirsiniz kartı temin etmek isterseniz forum sitesinde alfa romeo ali usta bu konuda size yardımcı olur kolalay gelsin
 
kartın pompa kontrol triyakı yanık
pompa motoruna ve 1amp lik triyaka ihtiyacınız olacak
 
Ustam diqqet gosterdiyine gore cox sag ol ! Elekronik kartdaki Z0103 triakini iki formada yoxlamisham testerle ve karti makineden cixarib ayrica qoshmusham dovreye, pompa yerine ise lampa qoshmusham.Triakin yanikligini tuta bilmemishem.Men Azerbaycanin Sumqayit sheherndenem sizinle vaxt ferqimiz var birbasha dialoqa gire bilmirem.Ustam bir meslehet ediniz triaki kartdan cixardib makineyi qoshsam proqramin bir hissesini yoxlaya bileremmi ve yaxud triaki deyishmeden daha nece test ede bilerem ki, triakin yaniqligini tesdiq ede bilim.
 
1032003664.jpeg

Anot ile geyt bacakları arasında ölçü aletinin diyot bölümünde ölçüldügünde 240-270 gibi bir deger göreceksin ama katotla anot veya geyt arasında ölçüm yaptıgında hiçbir deger olmamalı .Eger değer okuyorsan triyak hasar görmüştür.
Birde katot ile şase arasında Varistör (yüksek voltaj koruyucu malzeme) patlarsa , yanarsa aynı hatayı verir. varistörü devre dışı bırak (çıkar ) varistör hatası ise kartın normal çalışmaya başlayacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,231
Mesajlar
916,003
Kullanıcılar
450,028
Son üye
Metnnbyk

Yeni konular

Geri
Üst