arabadan enerji alma

isuzu minibüs ise, muhtemelen 100Ah akü vardır. Oto elektriğinden anlamam ama, Turkuazlarda 80 amper şarj dinamosu kullanılıyor diye okumuştum( bu arada şarj dinamosu ile, alternatör denilen şey aynı şey galiba. Ben dc üretiliyor sanıyordum ama, siz alternatör dediğinize göre, alternatif üretiliyor sanırım.) sonuçta turkuazda 80 amper alternatör kullanılıyorsa, sizinkinde daha düşük olmalı. ama 80 ise, gerilim de 12 volt ise, 80*12= 960 eder. Kayıpları ve aracın diğer ihtiyaçlarını düşersek, 700 anca kurtarır.
Seçim otobüsü ya da minibüslerine dikkat ettiğimde, bagaja dizel ya da benzinli jeneratör koyduklarını görüyordum. Artık inverter teknolojisinden haberleri mi yoktur, yoksa güçlü bir inverter minibüste çalıştırılamıyor mudur, bilmiyorum.

Bir fazlı alternetör aracın motoruna direk bağlanamaz mı?Devir değişken olabilir ama ikaz gerilimini sürekli olarak değiştiren konjektörün bir benzeri tasarlanabilir.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,858
Kullanıcılar
449,993
Son üye
sedat2727

Yeni konular

Geri
Üst