Arızalı Yer Altı Kablosu Bulma

sn saltukakar;
yer altı kabloları için geliştirilmiş cihazları üreten global pazarda önemli ölçüde yer edinmiş ve bu sektörde lider bir firma var adı SEBAKMT. Biz bunun distiribitörlüğünü yapıyorduk eski zamanda o firmadan ayrıldım. Şuan teaş, telekom, karayolları gibi kurumların elinde bulundurduğu cihazların üzerine bakarsanız SEBAKMT adını görürsünüz. Bu cihaz OG ve AG kablo arızalarının tesbitini ve metrajını veriyor size. Yalnız şunu belirtmeliyim ki arıza tam olarak şu metrededir diyebilen bir cihaz yok dünya üzerinde. Arızaya yakın opsiyonlu metraj verir. siz bütün hat boyunca kablo güzergahını kazmak zorunda kalmazsınız. Cihaz iki ana guruptan oluşur darbe jeneratörü (omajlı veya kopuk kablodan atlama yaparak hat sonuna reflektometrenın gonderdığı sınyale köprü vaziyeti görür.) Reflektrometre cihazıda hava radarlarının yaptığı işi yapmaktadır teorik olarak. 40vdc gönderir kabloya ve kablo sonundan gelen sinyali analize ederek grafik şeklinde ekrana yansıtır. darbe jeneratörünün 36-80kv dc darbesıyle aynı anda paralel olarak kabloya yayılır reflektrometrenın 40vdc sinyalı. kopuk yerden atlama yapar ve kablo sonundan geri döner sinyal. Bu cihazlarla birlikte dinleme cihazıda kullanılması lazım. dinleme cihazıda atlama olan yerdeki sesi ve manyetık piki algılar siz arızalı olan noktaya yaklastıkca ekranındaki rakamlar 0 a doğru yaklasır. en düşük rakamı buldugunuz yer sorunlu bolge olarak tesbit edilir ve kazılır. Zaten cihaz uzerınde steteskopa benzer bir sensör vardır topraga koyarak 2 şer 3 er adım gidersiniz. atlama olan yerdeki pat pat sesini kulaklıktan kendınız duyabilirsiniz. Bu cihazlar komplike ve pahalı cihazlardır.
teaş bu cihazı saatlik olarak isteyenlere kiralamaktadır arıza tesbitinide yine teaş personeli yapmaktadır.

bilgi için tşk üstad hep merak ederdim nasıl test ediyolar diye şimdi taşlar oturdu kafamda...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
testman isimli arkadas bana telefon numarasını yazarsanız satılık kablo cihazınızı almak istiyorum gerekli özellikleri bilgileri telefonda detaylı olarak konusursak sevınırım saygılar herkese....
 
Sn. PULSE
Kablo arıza yeri tespit eden cihazlar konusunda tecrübelerinizden yararlanmak isterim. Sanıyorum bu cihazlarla çalışmışsınız. Piyasada birçok marka var ancak, bunlardan hangilerinin işe yaradığı konusunda görüşlerinizi almak için beni arayabilirmisiniz.
Saygılarımla.
0312 2852148
 
bende böyle bire şey kullananı gördüm
telekomcularda var (bu arada telekom özelleştiğine çok kızgınım) şöyle el kadar bir şey
 
sn greenyucel bu SEBAKMT firma yetkililerine nasıl ulaşırım yardımcı olabilirmisin iz teşekkürler
 
Arkadaşlar benimde böyle bir cihazla ilgili bilgiye ihtiyacım var tasarım projesi olarak yeraltı kablosu arıza tespiti ile ilgili bir tasarım yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
 
radyo frekansı gibi tam hatırlayamıyorum bir frekansı kulaklık yardımıyla dinleyerek kopuk kısmın bulundğunu hoca okulda anlatmıştı tam hatırlayamadım netten araştırabilisiniz
 
tedaslardaki kablo test cihazları kabloda bir sıkıntı olup olmadığının yanı sıra birde arıza yerini tespit ediyor... cihazın 2 kablosu var toprak ve faz için bu kablolar kullandığımız kabloların faz ve toprağına irtibatlandırılıyor daha sonra cihaz belirli frekansda gerilim veriyor toprak ve faz arasında kaçak varsa yani kopuk ya da herhangi bir sekilde toprakla temas varsa bu hattın tahmini uzaklıgını veriyor daha sonra belirli aralıklarla darbe veriyor hat güzergahında tahmini noktaya gönderilen kişi bir kulaklık ve dedektör gibi cihazla yeri dinliyor hatta dikkatle dinlendiğinde topuklara darbe hissediliyor arıza yerini noktasal olarak tespit etmiş oluyor...
 
Elimde kablo güzergah tespit cihazı ile Yeraltı kablo arıza tespit cihazı var almak isteyen 05354884892 nolu numarayı arayabilir.Ayrıca işide öğretirim nasıl bulunur nasıl kullanılır %100 başarı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,911
Kullanıcılar
450,199
Son üye
NCA0

Yeni konular

Geri
Üst