Arçelik 6263 hit su kaçırıyor yardım!

esenyel55

Üye
Katılım
27 Ara 2020
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
40
arçelik 6263 hit bulaşık makinem su cebi ile tuz kutusunun bağlantı yerinden su kaçırıyor. contası yerinde. hatta ekstra conta taktım ama yinede makine su alırken kaçırıyor. ne yapabilirim? arıza nedir?
 
ustam su cebiyle tuz kutusu arasına ekstra conta attım orası suyu kesti. daha sonra su cebinin ventil girişindeki hortumdan kaçak oldu. orayada kelepçe ile çözüm buldum. fakat şimdide makine suyu aldıktan sonra takılıyor. yıkama başlamıyor. 2-3 kez proğramı iptal edip yeniden başlatıyorum. su alımından sonra sirkülasyon pompası çalışırsa sorunsuz yıkıyor. sizce sorun ne olabilir. @Gürkanizmir
 
Tuz kutusundan alt toplama çanağına giden hortumun ve alt çanağın tıkalı olmadığını kontrol edip,
Ayrıca Sol kapak altındaki su cebini çıkarıp temizlemeyi deneyin hocam. Su cebi üstte yan taraftan makinenin içerisine şu dolumu yapmıyorsa ve tıkanıklığı temizlenemiyorsa değişmesi gerektiğini söyleyebiliriz.

Conta ve bağlantılardan birer birer kaçırması, dolum suyunun gidecek yer bulamayıp basınç artışı yaptığını gösteriyor.

Ayrıca anlattığımız program başlamaması sorunu, su sayacının ölçmemesi ile ilgili olabilecek birşey gibi gözüküyor.

Çok sayıda sorun anlatıyorsunuz gibi. Karışık bir durum.. 😳
 
Son düzenleme:
ustam dediklerinizi yaptım. hortum ve alt çanakta sıkıntı yok. su sayacını multimetre ile ve mıknatıs ile test ettim sıkıntı görünmüyor. yalnız su cebini tam anlayamadım. söktükten sonra su cebinin tuz kutusu girişinden ve ventil girişinden hortumla su verince biraz zorlanarak makine içine giden kısımdan su veriyor. bu normal mi yoksa rahat bir şekilde suyun çıkmasımı gerekir? birde takılma sorununa tıkanık ise su cebimi sebep oluyor.
 
ustalarım yokmudur bir çözüm??? su sayacını su alırken program cihazının girişinden ölçüyorum 4-5 m ohm arası değişiyor. bu normalmidir? normalse sıkıntı program cihazındamı oluyor? bu arada sirkülasyon pompası motor, kondansatör hiç bir sıkıntı yok. takılma sorununa neler sebep olur yazarsanız kontrol edeyim.
 
su cebi üzerine yoğunlaşabilirsin ya da arçelik yetkili servisi çağırabilirsin hocam, fiyatları parça ve servis ücreti olarak canını yakacak seviyede olmaz dipğer markalar samsung ,lg, bsh değil hocam arçelik beko vestel servis iyidir
gelişmeleri buraya yazarsan iyi olur..
 
ustalarım ilginiz için teşekkürler. (@naylondunya , @Gürkanizmir) benim sorunum çözüldü. başına aynı şey gelen arkadaşlar için anlatayım. öncelikle 2 tane yetkili olmayan tamirci arkadaş çağırdım. ama arızayı sorup 1 hafta kadar oyalamalarından sonra bakmaya bile gelmediler. en son yetkili servisi çağırdım. arkadaş geldi olanları anlattım. 1 saati geçkin tek bir vida bile sökmeden sadece tuşlarla oynadı ve arızayı bulamadı. sonunda baktım çözemeyecek gönderdim gitti. önce su sayaç kartının yenisini taktım ama işe yaramadı. en sonunda SU CEBİNİ değiştirdim ve sorun çözüldü. bu arada su sayaç kartını yetkili servisten 35 tl ye aldım. su cebini 60 tl ye aldım ve de üstünde su sayaç kartıda vardı :) aynı kart değildi ama soketin başını çıkarınca oldu. alacak arkadaşlar boşuna karta para vermesinler. yani sıkıntı su cebindeki su geçtikçe dönen mıknatıslı kısımmış. benimki dönüyordu onun için değiştirmek istemiyordum ama yeteri kadar dönmediği için makina aldığı halde suyu daha az aldığını zannediyormuş.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst