Arçelik 6040e Bulaşık Makinası

Bir lehimle makinedeki ısıtma problemi çözüldü.Çok şanslıyım.Sadece yeni tahliye hortumu için bugün servise gittim.Ellerinde yokmuş, sipariş verdiler.5 lira.
 
slm, arçelik 6050 e bulaşık makinem, belirgin arızası ışıklar yanıp sönüyordu güç kaybı, güç gelip gidiyordu. kartı tamir ettirdim bu sorun düzeldi fakat ısıtma yapmıyor ve kurutma programını atlıyor. bu akşam ntc ve ısıtıcıyı ölçecem.
önceki genel çalışma bozukluğu şu şekilde idi aşırı ısınma arar sıra buff diye bi ses çekarıyordu.( sanki ani kaynama sıkışan buhar gibi izlenimler)
yaa her işten anlıyozya bu internet sayesinde. işte tanıdık bildik bi servis olmadığından kurcalıyoruz. kusura bakmayın.
herkese saygılar bisiklet motosikletler hakkında bilgi isterseniz yardımcı olurum www.hobiy.com
 
Slm, yukarıdaki marka 6040 e olacak, ntc yi ölçtüm direnç yok, soketten veya koblodan olabilirmi diye ntc dibinden(10cm) kabloları kestim ölçtüm direnç yok(ntc gitmiş). ısıtıcı normal görünüyor 20-30 ohm luk bir direnç okudum. kart ta bozukluk olma ihtimali de varmı acaba
üst yazıyı yazanda benim.
Saygılar.
 
Merhabalar Bende de Arçelik 6030E bulaşık makinasında suyu ısıtmama ve kurutma problemi vardı. Forma bahsetmiş olduğunuz gibi elektronik kart üzerinde bulunan siyah rolenin bir bacağındaki lehim atmış. Tekrar lehimi yeniledim ve düzeldi. Bu şekilde bilgi paylaşımınız için emeğe geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
 
1. NTC - Negatif katsayılı direnç demek. yani sıcaklığa göre direnci değilen parça. Elektronik kart makina içinde su sıcaklığını bu parça ile kontrol eder. Tabandaki filtreyi söktüğünüz zaman su emiş haznesi içinde ucu görünür.

2 . Artık bulaşık makinelerinde kullanılan ısıtıcılar boru tipi ısıtıcılar yani gizli. makinayı yan yatırıp taban sacını söktüğünüz zaman sirk pompa motoru ile filtre haznesi arasında görebilirsiniz.


3. Elektronik kart üzerinde Siyah Role mevcut. bu rolede fiziksel yanma kararma var mı bunu gözlemleyin. Role bacaklarında lehim atıklığı varmı bunu gözlemleyin.

Kart ve ısıtıcının kontrolünü ölçü aleti / avometre olmadan yapmanız biraz zor. Makinaya program verip ön yıkama bittikden sonra ısıtıcı uçlarını ölçü aleti ile ölçmeniz gerekiyor. 220 v enerji geldiğinden emin olun. geliyor ise ısıtıcı arızalıdır gelmiyor ise elektronik kart rolesi arızalıdır. yada ısıtıcıyı söküp dışardan enerji vererek ısınıp ısınmadığını kontrol edebilrsiniz


merhaba benimde 6040e bulaşık makinem suyu fazla ısıtıyor ben nasıl yapabilirim acaba, yardımcı olursanız sevinirim
 
İyi günler arkadaşlar. Arçelik 4465 bulaşık makinesi dün gece rezistansını karartmış(tabanda görülüyor).(Hanım yanık kokusu geldi dedi). Bugün boşken çalıştırdım 65 derecede, neredeyse su kaynamak üzereydi. kapağı açtığımda ortalık buhar oldu. Yani ısıtıcısı çalışıyor: o zaman termostatmı bozuktur. Neresindedir ve nasıl değişir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
beyin ısıtma kontağı yapışık kalmış.beynin tamir edilmesi gerekli
 
Beyin neresinde, neresini sökmem gerekir, tamirden kastettiğiniz tam olarak nedir?
 
merhabalar
arçelik 6040 e bulaşık makinem sürekli çalışıp duruyordu.(eletrik gelip gidiyor gibi bir saniye çalışıp bir saniye duruyordu) buradan aldığım bilgilerle test yıkaması yaptırdım. durma sayısı azaldı ama yinede arada bir durup çalışıyor. bu nedenle ayrıca resetlemek istiyorum. bunu nasıl yaparım? pc düğmesini 8 konumuna getirin diye bir şema buldum internetten ama benim makine 4 program olduğu için 8 konumu yok pc düğmesinde makinem 2004 model bu arada. teşekkürler
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,240
Mesajlar
916,100
Kullanıcılar
450,049
Son üye
elm3ss

Yeni konular

Geri
Üst