Arçelik 10124d çamaşır makinesi elektrik gelmiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cptmfs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ustalarım bir kart aldım çıkma benimki ile aynı gözüküyor soketleri hepsi aynı. Ama kart kazanı çevirmiyor. Satan adamda düzenbaz internette araştırdım sonradan 3 kişiye bozuk arızalı karttan mağdur etmiş. Şimdi bana verdiği kart bozukluğundan mı kazanı çevirmiyor yoksa sürüm uyuşmazlığı?
Alttaki benim kartıma ekstra d7 kodlu bir diyot var

Ekli dosyalar

• IMG-20260613-WA0004.webp
    IMG-20260613-WA0004.webp
    143.8 KB · Görüntüleme: 12
Adamın adı Hüseyin ise geçmiş olsun sana. Kartın arkalı ve önlü resmini yollarsan yardımcı olalım.

Adamın adı Hüseyin ise geçmiş olsun sana. Kartın arkalı ve önlü resmini yollarsan yardımcı olalım.
Herkese bulaşmış demekki Facebook da da birsürü paylaşım gördüm o adamla ilgili ama geç oldu.

Abi bir elektronikci amca buldum sağolsun ilgileniyor rölesi kondansatörü değiştirdi soğuk lehimleri tazeledi. Sonra entegrede ısı olabilir kart durunca kontrol et dedi.
Elektrik gittiği anda entegreyi elledim ve alev atıyordu parmağımı tutamadım. Soğutucu sıkınca ise karta hemen elektrik geliyor ve çalışmaya devam ediyor. Entegre yeni değişti elimde diğer hüseyinden aldığım kart da var(o da çalışıyor ama kazanı çevirmiyor) bunun entegresinide takabiliriz ama entegreyi bu kadar ısıtan nedir?
Yapay zeka arkadaş zener diyotu ve kartın arkasında entegre bacağına yolu olan smd parça diyor.

FB_IMG_1781550940370.webp

Ekli dosyalar

• FB_IMG_1781550942731.webp
    FB_IMG_1781550942731.webp
    143.5 KB · Görüntüleme: 0

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran