Ankastre firin rezistanı arızası

Katılım
11 Mar 2013
Mesajlar
233
Puanları
1
Yaş
64
20141204_140648.jpg
Merhabalar, değerli ustalar Teka"nın yan ürünü Tohor marka ankastre fırının üst rezistanlarının iç kısmını dolaşan mavi boyalı kısım zikzaklı rezistan fırın çalıştığında kızarma(narlaşma) gözükmüyor acaba çalışmıyor mu? Resim eklendi,yardımlarınz için şimdiden teşekkür ederim .
 
SN. @Yılmaz yüksel Rezistans uçlarini ölçü aletinin ( Bayzer ) kisa devre uçlari ile ölçme yapin. rezistans uçlarından Bayzer ( biiiip ) sesi alıyorsaniz rezistans sağlamdır.
Elinizde ölçü aleti mevcud değilse rezistans ucuna faz verin ve diğer ucundan fazi kontrol edin. Lakin bu deneme yöntemi sizede yanıltabilir. çünkü içinden rezistans kopuksa indükleme akimi görürsünüz.
---> Diğer bir olasilik rezistansi kumanda eden elamana bakın elektirik geçirmiyor olabilir.
Elektirik ile ilgili bilginiz yoksa kendinizi yıpratmadan ve tehlikeye sokmadan elektirikçi çağırmanizi öneririm.
 
Olcu aletiyle rezistansi ölç sağlam olan (kizaran) rezistansla yaklasik degerde olmasi gerekir yoksa yanmistir

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
arkadaşlara ilave olarak pens ampermetreyle akımıda ölçebilirsin slm
 
Selamlar.Ustalar işlerimin yoğunluğu sebebiyle cevap yazamadım,rezistansları ölçtüm sağlam gösteriyor,bunun haricinde resimde gösterdiğim yeşil ve mavi uçlardan doğrudan elektrik verdim, mavi uçlardan verdiğimde iç rezisatans yanıyor,yeşil uçlardan verdiğimde ise dış rezistans yanıyor.Mavi - yeşil uçlara verdiğimde ise resiztansalar yanmadığı gibi fırının bütün aksamlarına elektrik veriyor.
091220142666.jpg
091220142667.jpg

cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
 
@Yılmaz yüksel rezistanslarin ölçtüğünde doğru gösterebilir. Çünkü rezistans teli sağlamdır. Ama rezistans dişa patlama yapti ise telde sağlamsa bu sizi yine yanıltabilir.
Onun için rezistans ucu ile rezistans gövedesini ve rezistans ucu ile makine gövdesinede kisa devre arayin büyük bir ihtimal yanıtı bulacaksiniz.
 
Yaptığınız ölçüm rezinstaslarınızın sağlam bu rezinstansları kontrol eden komütatör anahtarınızın hasarlı olduğu izlenimini veriyor her yerde faz görmenizin sebebi fan ve lamba devrelerinde nötür olmadığından
 
Ustam elinizde Ölçü aletiniz yoksa benim önerim
1-kabloları Boşa çıkartın
2-Sağdaki Köprülü olan uca nötr bağlayın
3-faz ucunu soldaki uçlardan herhangi birine bağlayın
4- Isınma var mı kontrol edin
5-calışma esnasında kontrol kalemi ile Gövdeye elektrik kaçırıp kacırmadıgını kontrol edin.sorun yoksa diğer uç içinde aynı şeyi uygulayın.
Not:fırın rezidansları komutatör ayarını kontrol etiniz.
 
Selamlar.Ustalar işlerimin yoğunluğu sebebiyle cevap yazamadım,rezistansları ölçtüm sağlam gösteriyor,bunun haricinde resimde gösterdiğim yeşil ve mavi uçlardan doğrudan elektrik verdim, mavi uçlardan verdiğimde iç rezisatans yanıyor,yeşil uçlardan verdiğimde ise dış rezistans yanıyor.Mavi - yeşil uçlara verdiğimde ise resiztansalar yanmadığı gibi fırının bütün aksamlarına elektrik veriyor.Ekli dosyayı görüntüle 20791 Ekli dosyayı görüntüle 20792
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
tek tek enerji verdiğinizde ısınıyor rezistanslar sağlam.siz 220v.u soldaki yeşil ve maviye veriyorsunuz. yanlış. fazı yeşile nötrü sağdaki köprülü uca vereceksiniz. komütatör anahtarınız bozuk görünüyor.slm
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst