Analog modül sorunu..

mamoste36

Üye
Katılım
18 Eki 2011
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar EML'de elektrik öğretmeniyim. Analog modül satın alarak bir kazan sistemi benzeri maket yapmak istiyorum. S7-200 PLC kullanacağım. Anladığım kadarıyla bazı analog modüller hız kontrol, bazıları sıcaklık ölçümlerinde daha kullanışlı.Acaba ben hangi modülü almalıyım. Seviye kontrolü ve sıcaklık ölçümünü bir arada yapabileceğim bir modül var mı? Bu modüllerin ne gibi farkları var. Analog çıkışa ihtiyacım var mı? Hız kontrol yapmak istersem yine aynı modül işimi görür mü? Sorular fazla oldu kusura bakmayın. Teşekkürler..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sayın hocam her plc nin kendine göre tc(sıcaklık),analog giriş,analog çıkış modülleri vardır. İstege göre birlikte olanlarıda var kazandakı sevıye kontrolunu nasıl yapacaksınız?
 
Sıcaklık, seviye sensörlerinden 4-20 mA, yada 0-10 V analog bilgi gelir. Bu aldığın analog sinyalleri s7 - 200 CPU' nun analog input modülüne girip aldığın analog bilgiye ve yapmak istediğin işe göre program yazman gerekir...
Eğer 1 tane sıcaklık için 1 tanede seviye için analog input kullanacaksan PLC olarak s7 - 200 CPU 222 ve bu CPU için EM231 Analog input modülünü alabilirsin...
 
Seviye kontrolü yapacağınız sensör çıkışı ne analog sensör mü? voltmu miliamper mi?
veya sadece max - min kontrolümü.
analog çıkış ise 0-10 v çıkış veren bir sensör kullanın.Termokouple dönüşünüde 0-10 v convert edecek bir converter alın.
tek tip okuma ile ikisinide halletmiş olursunuz.
Kazan sistemi dediğinize göre bir brülör ve ısıtma sistemi olması lazım.Brülör kontrolünü demi siz sağlıyacaksınız.
Birde bu kazandaki malzemenin sadece ısı ve seviyesimi sizi ilgilendiriyor.Yoksa kazandan malzeme çıkışı yapacak bir pompadamı var ve bu pompadan geçen malzemenin debi hesabınımı yapacaksınız.......
Genel konuşmuşsunuz sordukça uzuyor :)
 
arkadaşlar teşekür ederim ilginiz için. Net birşey yok aklımda. Bir kazanın seviye kontrolünü ve belirli sıcaklığın altına düşünce suyun ısıtılmasını içeren bir devre düşünüyroum. Amacımız değişik uygulamaları bir devre üzerinde yapmak. SAdece hangi analog modülü almamız gerekiyor anlamadım. EM-231 termokupl modülü diye geçiyor buna ultrasonik sensör bağlasam seviye kontrolü de yapar mı? Açıkçası sensörler hakkında bilgim yok. Modüle uygun eleman seçip bağlantı yapacağım.Debi kontrolü düşünmüyorum.
 
arkadaşlar analog çıkışa ihtiyacım var mı derken şunu kastediyorum: analog modülde analog input yeterlimi? EM-231 de AO yok da o yüzden sordum.
 
sistemini on-off çalıştıracağın için AO' a ihtiyacın yok...
 
teşekkürler genius. Peki EM-231'e termokupl bağlanmıyor galiba. PT-100'ü bu modüle bağlayabilmek için dönüştürücü mü kullanmam lzazım? Ne yapmalıyım?
 
pt 100 4-20 mA çıkarıyor diye biliyorum. Yani plc'nin AI' una girebilirsin ama sana tavsiyem bu kadar basit bir sıcaklık kontrolü için PLC çok lüks, aynı işi basit bir kontrolcü ile yapmak hem daha basit hemde daha ucuz olur...
---Bir tankın içinde sıvı var; bu sıvıyı ısıtırsın sonra pt 100 ile sıcaklığını ölçüp bu sıcaklık bilgisini kontrolcüye verirsin. Sonra kontrolcü ile tankın sıcaklığını hem görebilir hemde PID kontrol yapabilirsin...
 
haklısın ancak analog modül kullanımını göstermek için bu bağlantıyı yaptırmak istiyorum. Peki aynı sistemde ultrasonik seviye sensörü de kullanmak için ayrı bir bağlantı veya malzeme gerekirmi? Son soruydu teşekkürler..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst