Aliexpress teslimat süreleri

koçlu

Katılımcı Üye
Katılım
30 Mar 2014
Mesajlar
445
Puanları
56
Konum
İzmir
Aliexpress'ten malzeme alıp teslim zamanı ile bilgisi olan var mı (china post ile)?Bu gün bakarken nakliye için tek seçenek aliexpress standart shipping var.
 
Gümrük vergisi öncesi bir kaç malzeme satın almıştım. 15-20 günde gelenden iki aya kadar uzayan, hatta iki ayrı malzeme de çok değer etmese de kaybolmuştu. Satıcılardan biri bekle gelecek deyip durdu, beklemeye değmez deyip peşini bıraktım. Bir diğeri de tekrar kargo ücreti gönderirsen tekrar gönderirirm dedi ve bu defa kaybolmadan geldi. Zaten 3-5 dolarlık malzemelerdi.
 
Bu ay başında ufak tefek bir kaç şey aldım,ptt kargo takibinde ayın 5'inde gönderi yurt dışına sevk edildi diyor,
gerisi yook:).
 
Bir kaç günde bir sorgulamakta fayda var. Ortalama bir ayı bulabiliyor. Bir de Çin'de olan bir çok ürün TR'de toplu ithal edenler vasıtasıyla az biraz farkla bulunabiliyor. Mesela bugün bir voltaj regülatörü aldım, yurtdışından hem bekleme sorunu hem de riski düşündükçe gümrük vergisiyle yaklaşık aynı paraya geldi. Muhtemelen yarın ya da sonraki gün elimde olur. Hava alanına gelen ürün gümrüklenme, tasniflenme derken yaklaşık bir hafta da öyle zaman geçiyor.
 
Bir de Çin'de olan bir çok ürün TR'de toplu ithal edenler vasıtasıyla az biraz farkla bulunabiliyor.
Evet aynen böyle ama bulamadığım için mecburen aldım,ithalatçılar toplam maliyeti çok iyi hesaplayıp ona göre fiyat yazıyorlar.Tercihim her zaman yurtiçinden almak ama olmuyor bazen.
 
@koçlu Ustam valla alıcıya ürüne göre değişiyor, 15 - 20 günde teslim alan arkadaşlarım oldu. Sanırım Avrupada bir kaç ofisleri var. Güya ülkemizde de açılacak ... bekleyip göreceğiz şayet ekonomiye bakıp vaz geçmezlerse.
 
Aliexpress den ürün getiren arkadaşlar DIKKAT!!!!
Vergisini peşin olarak ödemiş oldugunuz 150€ yu geçmeyen ürünler bile akılalmaz bir şekilde özel bir şirket tarafından(sinotrans-makzume) el konuluyor ve iletişime sadece mail yolu ile geçebiliyorsunuz;ve tabiki klasik bir sürü sorunla karşılaşıyorsunuz.
Benim anlamadıgım devletin gümrük memurları ne iş yapıyor.Vatandaşı bu özel şirketlerin kucagına niye itiyorlar.
Araştırma yapmadan ürün getirtmeyin.2000 tl lik ürün için 7000-8000 tl masraf çıkartıyorlar.
Memleketin çivisi iyiden iyiye çıktı;kimi kime şikayet edecegimizi şaşırdık.
 
Herhalde ptt ( devlet kargo ) ile gönderilmeyen özel kargo gümrüğe takılıan ürünler için olabilir .
Özel kargoda gümrük sistemi değişik herhalde

Gümrükde 150€ geçmese bile ürün takılabiliyor .
Ptt ( devlet kargo ) çağırıyor pek sorun olmuyor parası verğisini ödüyorsun alıyorsun , gümrükten geçmesse geri gönderiyor .

https://www.sikayetvar.com/sinotrans-makzume-lojistik
 

Forum istatistikleri

Konular
128,161
Mesajlar
915,573
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst