Dalgıç Pompa, Sontaj Termik attırma sorunu

Kolay gelsin iyi günler
Apartmanimizda benle yaşıt 25yıllık tek fazlı su kuyu pompamiz var uzerinde emas marka 5-8,5A ayarlı motor koruma termik manyetik şalterimiz vardı. Artık görevini bitirmiş ve iç kısmı erimiş. Benim avometre en fazla 10A ölçtüğü için arıza başka yerden kaynaklanıp motor fazla güç çekiyorsa diyip riske girmek istemedim o da bozulur elimde kalmasın dedim ve ölçum yapmadım. Demin yazdığım gibi arıza başka yerdedir belki bu yüzden TMŞ atmaz fazla güç çeker apartmanı yakarız diye büyük(8-13A gibi) TMŞ takilmasın aynısı takılsın arıza asıl arızaya TMŞ montaj yapıldıktan sonra bakarım dedim. Pano eski (zaten malzemelerin bazılarının kontrol edilmesi, değişmesi gerekiyor diyordum ) arıza belki kondansatördendir ve 25 senelik olduğu için içindeki jel kurumuştur belki ya da motor mil kısmına kum, pislik dolmuştur vs. ondan dolayı yüksek güç çekiyordur dedim ve Aynı marka aynı özellikte motor koruma TMŞ alındı taktım fakat 1dk çalışıp Motor TMŞ atiyor. Hastalık dolayısı ile ve il dışına çıktığım için tekrardan bakamadım döndüğümde bakarım demiştim ama komşumuz elektrikçi çağırmış baktırmış adam 12A çekiyor bunun üst olanını alın demiş, malzeme tekrardan alınıp takılmış. Ben hâlâ arızanın başka yerde olduğunu düşünüyorum çünkü senelerdir çalışan cihaz niye birden yüksek güç çeksin ki ? Sinirim bozuldu kendimi beceriksiz gibi hissettim, modum düştü. Sizce düşüncem yanlış mı yoksa elektrikçinin yaptığı mi doğru? IMG_20260824_163446.webpIMG_20260824_163707.webpIMG_20260721_214218.webp

Bu durumun tek çıkar yolu pens tipi ampermetre ile pompanın çalışma akımı ve geriliminin ölçülmesi sorunu büyük oranda çözüme kavuşturacaktır. Bunca yıl çalışmış ise kontaktörün kontaklarına bakmakta fayda var. Ömrünü tamamlamış olabilir.

Amper yüksek çekiyorsa motoru yukarı çekip tüm bakım ve kontrollerini yapmakta fayda var.

Kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,234
Son üye
Osman Dere

Yeni konular

Geri