aliexpress cnc tavsiyesi.

Bana uygun tabiki nereden ve nasıl başlayacağıma dair fikirlerinizi bekliyorum. Bide hassasiyet ve sağlamlık konusunda şüphelerim var. Mesela y ve z eksenlerini taşıyan köprünün sütrüktürü konusunda süpheliyim. Bu konuda hassasiyet yakalamak için ne yapılabilir?
Eğer bu işi yapıp para kazanıyorsan yani evde kendin için parça kesmiyorsan makine yapmak konusunda da acemiysen hiç uğraşma bence astarı yüzünden pahalıya gelir bu işi yapan birine yaptır para karşılığı veya hazır makine al probotsan bir örnek bu işte uzmanlaşmış bir çok firma var!
Bu işten para kazanmıyorsanız,evde ufak tefek parçalar kesiyorsanız o zaman kendiniz yapın derim hem makine montajı ve ayarları konusunda da kendinizi geliştirirsiniz!
 
Yonlendirmeleriniz için çok tesekkur ederim. Bugun probotsanla konustum gayet iyi referanslarida var.
http://www.probotsan.com.tr/?newUru...bs571852&Fstate=&/Krd-1500-3-Eksen-Cnc-Router
Bu makinada karar kildim gibi ama bu eksen hareketleri saglayan destekli bilyali kizak hakkinda bilgim yok araba kizak opsiyonlarida yok varda + 10000 gibi rakaplar telaffuz etti. Elzemmidir bunlar sıkıntı yaratirmi bilemedim.

Bide arkadasla spindle, sogutma ve tabla konusunda anlaşamadik bana sürekli mdf tabla uneriyor, isin bitince yenilersin falan dedi aluminyum ihtiyac degil dedi. Parcayi nasil baglayacagim diye sordugumda mdf ye monte edersin dedi bana pek profosyobel gelmedi siz ne dusunuyorsunuz?

Spindle konusunda ben 5 kw olsun dedim güclü olsun iyi talaş kaldirsin dedim. Oda sogutma yapmadigin surece isterse 30 kw olsun ayni talaşi kaldirir dedi ve 600 tl opsiyonla bor yagli sogutma unitesi teklif etti. Bu konuda ne kadar haklidir?
 
valla mdf tabla ve 600tl ye borlu kesme sıvısı... çok güzel
şirket profesyonelliğini gösteriyor
 
MDF'ye nasıl monte edeceksin. ya yapıştıracaksın? ya vidalayacaksın ya da çivileyeceksin. Açıkçası ben hiç beceremedim. bunu..
 
mdf tabla o kadar zor, kötü, kaka bir şey değil
ben kullanıyorum. yaptığım işlerin hassasiyetinden dolayı mdf tablayı önce tarama kafası ile bir güzel 1-2mm sildiriyorum.
dümdüz olan işleme alanıma istediğim gibi parçayı sabitliyorum. nasıl sabitliyorum derseniz önce 1mm ile mdfyi deliyorum el matkabı ile sonra vida ve pullar ile sıkıştırıyorum mdf yönüne doğru. hiç de zahmetli iş değil. burada amaç kestiğim şeyin altı. mdf yumuşak malzeme olunca sorun olmuyor. düşünsenize plesk işliyorsunuz. altında aluminyum var ve en ufak bir kaymada tek ağızlı bıçağınız aluya değsin istemezsiniz dimi..

örn. sabitlemek istediğiniz malzemenin karşısına da aynı malzemeden koyarsanız aynı yüksekliği yakalarsınız
20160428_003102.jpg
 
İşte göre değişiyor işte. Ceviz ağacımım metreküpü aluminyumdan pahalı. 4 köşeye çivi çakarsa kurtarmaz maliyeti.
 
Maliyetleri hesap ettim ve ben bu işe girişme karari aldim. Probtsandan daha hassas güçlü rijit bir makine yapabileceğimi düşünüyorum.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...G3XJIe8m37qPTbNYEjE6x2RWwM7rbyu0h3mEJ-9RmyG3w

Baz alacağim plan bu olacak, yani x eksenini iki motorla birlikte sürücem. Mach 3 bu iki motor olayini nasıl yapiyor bilmiyorum. Yardiminiza ihtiyacim var.

Kesecegim parca 30 mm yüksekliğinde olduğundan köprü olayina hiç girişmeden x eksenlerinin üzerinde direk y eksenini monte etmeyi planliyorum. Lineer modülleri birbirine monte ediyormuş gibi düşünebiliriz.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/...FZ77MANYJnh3wDxaigSAKdF5xmJcpSrJmqzdhczv2e5Mg

Burdaki gibi.

Bunun dışında iyi bi step motor kyllanmak istiyorum oriantal motor ile görüştüm sadece japon motor diye okkadar para vermelimiyim. Yoksa farkli bi seçenek var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst