Aktif Sayaç - Reaktif Sayaç - Kapasitif Sayaç

sonsoyler

Üye
Katılım
29 Kas 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Sayın arkadaşlar,,
Bundan üç elektrik faturası dönemi öncesinde Fabrikanın elekrik panosun da değişiklik yaparak trifaz üç zamanlı ve üç elektrik verisini ölçebilen (A-R-K) akıllı sayaç taktırdık. Bundan önce mekanik sayacımız vardı ve hiç bir promlemimiz de yoktu. Takılan elektrik sayacına yabancı olmamızdan dolayı elektrik harcamalarımızn takibini de yapmakta zorluk çektik. Birde gördük ki elektrik faturası ödemelerimizde fazlalık oluşmaya başlamıştır.

Bu maksat ile üretimimizi gece saat 10:00 / sabah 06:00 ya kaydırma kararı aldık.

Geçen iki aylık elektrik faturalarını kontrol ettiğimizde gördük ki; Aktif tüketim ile Reaktif tüketim dengesi düzgün. Kapasitif tüketim ise Aktif tüketimi bile geçmiş, cezalı kapasitif eletrik tüketim cezası ödemişiz. (Tahminen 18.000 TL.)

Neden olabileceği konusunda yardımcı olursanız teşekkür edrim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Eskiden sadece aktif mekanik sayacınız mı vardı yoksa reaktif ve kapasitif sayaçlarınızda varmıydı?
Kurulu gücünüz nedir?
Kompanzasyon panonuz var mı?
Son elektrik faturanızın bir fotokopisini ekleyebilir misiniz?

saygılar...
 
Böylesine büyük bir işletmede kompanzasyondan anlayan birilerinin bulunmasında fayda var (1500-2500 tl ceza görmektense bir elektrik teknisyeni işe alınız, başka işlerde yapar) , bunu yapamıyorsanız mutlaka bir firma ile görüşüp kompanzasyonunuzu düzelttiriniz. Kontaktörleriniz yapışmış yada sayacınızda bir sorun olmuş olmalı..
 
Bunun bir kaç nedeni olabilir.kompansazyon panosunda sorun olabilir veya Sayaç bağlantılarında problem olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,474
Mesajlar
917,867
Kullanıcılar
450,427
Son üye
NORROWSARROW

Yeni konular

Geri
Üst