akım tr sinden 2 ayrı cihaz referans alabilirmi

Katılım
29 Eyl 2009
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
43
akım tr sinden 2 ayrı cihaz referans alabilirmi sayac ve reaktif gückonturol rolesi og akım tr si
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
akım trafosundan seri bağlayarak iki ayrı yere referans alınabilir..
 
Eğer akım trafosu çift sekonderli ise yapabilirsin. Ama sekonder çıkışı bir tane ise, tedaş bu akım trafosuyla başka bir cihazı beslemeni istemez. Sebebi de şu: İki cihazı seri bağladığında, ikinci cihazın akımgirişlerinde herhangibir arıza olduğu vakit, sayaçtan akım geçmeyecektir (Veya art diyetli birisinin, rölenin akım uçlarını çıkarıp, sayacın geçen akımı görmemesini sağlaması da olabilir!)
Yani akım yolu seri bağlanacağı için, herhangibirisinde meydana gelebilecek aksaklıktan, diğeri de etkilenir.
Umarım anlatabilmişimdir...
 
Akım trafolarından birçok cihaz referans alabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken trafonun VA değeridir. Pek fazla kimsenin bilmediği veya uygulamadığı diğer önemli konu ise akım trafolarının VA değeri yüksek ve örneğin tek bir cihaz referans alıyor ise bu durumda akım trafonuz saturasyona girebilir ve doğru değer vermeyebilir.
 
OG deki akım trafolarından elde edeceğiniz bilgi mA seviyeleride olabileceğini ve bu bilginin seri bağlı cihazlarda ve hattın uzunluğuna göre bozulacağı sebebi ile sorun yaşatabileceğini unutmayınız. Biz de og den akım bilgisi alıyoruz ancak bunu akım trafosuna yakın yerde voltaja çevirip öyle taşıyoruz, özel uygulamalar için.
 
akım tr sinden 2 ayrı cihaz referans alabilirmi sayac ve reaktif gückonturol rolesi og akım tr si

oncelikli olarak olarak oranın işletme mudurlugu bu işe izin verecek mi onemlı olan bu daha sonra ise reaktif guç kontrol rolesne dikkat et nasıl role olduguna 3 fazlı istersen işin içine bu sefer gerilim trafoları girmeye baslıyor biraz on araştırma yapmanda fayda var
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,864
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst