Akıllı ev Otomasyonu

Bircok ssitem var Canbus dan PLC ye kadar,


Siemens AG - Global Web Site
adhoco ve benzeri. kendinizde eski bir Siemen PLC kulanarak gerekli sensorlarla Analog alici ve vericilerle böyle bir sey programmlayabilirsiniz SOftPLC öneririm SImens CPU ya ihtiyac yok.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşlar akıllı evler konusunda okulumuz yaptığı projeyle Tülkiye birinciliğini kazanmıştır.Milli Eğitim Bak. Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğümüzün sitesinde kısa ayrıntıları bulabilirsiniz.
Bu konudaki gelişmelerle artık bilim-kurgu çağına girdik diyebiliriz....
 
Artık evde herhangi şeyi kontrol etmek için el araçlarına gerek yok bir cep telefonu ya da evde bir telsiz mikrofon yeterbu konuda uzman olan bir kardeşimiz ve öğrencilerimiz güzel bir başarıya imza attı...
 
Akıllı ev sistemi hakkında fazla uzun olmayacak şekilde bilgi vermem gerekiyor ödevim var yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.
 
Degerli Arkadaslar,

China`dan yaziyorum, calistigim cok uluslu sirket tarafindan dunya piyasayasina`` WRI Digital Power Controller`` girecek. Bu ne ise yarayacak derseniz genel olarak yukardaki bahsedilen akilli ev otomasyonu dahil, genel evlerin, isyerlerinin enrji harfiyetini minimize etme, Led lambalarinin sicaklik problemini cozme, Led Sokak Lambalarinin merkezi bir yerden kontrolu, Ruzgar turbunlerinin merkezi yerden kontrolu ve takibi, gerekirse bunlari PC araciligiyla takip etme, gerekirse GPRS, Satellite ozellikleriyle kontrol..vb gibi bircok ozellige sahip. ilgilenen arkadaslara Wrangler Limited den bakabilir veya bize [email protected], ingilizce, turkce, japonca, korece, almanca, isvecce dillerinden biriyle yazabilirsiniz .

Saygilar sunarim, hepinize selamlar..
 
Son düzenleme:
Evet böyle evler olduğunu biliyorum. Kocaeli darıca da bu evlerden var.
 
biz proje yapmak ıstıyorz dumlupınar ünivde okuyoruz nasıl bırsey dusunebılırız ben msn versem konussak olurmu
 
bu evlerde kullanılan yağmur sensörünün yapımına ihityacım var
 
teknoloji nekadar cok ilerliyor öyle yakında işe kendimiz deyil robotumuz gidecek duruma geleceyiz
 
konu amacından sapmış bende faydalı şeyler yazmak isterdim ama nereye ne yazıcam ne istenen belldeğil ki_?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,688
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst