Akıllı Ev İçin Özel Yazılım

Merhaba,
Bu sistemi 2 kol üzerine kurmak lazım bence ,

1) dahili kontrol ve izleme,
2) Uzaktan kontrol ve izleme,

Bunlarıda,

Dahili kontrol için;

Program Vbasic, C++, C# dillerinde yazılacak , seri veya paralel port veya ethernet portları kullanılarak

Uzak kontrol için;
Smart cihazlar için geliştirilmiş WinCe Sistemi ve bu sitem için yazılmış bir program ( Bu noktada Windowsmobile yüklü bir telefondan kumanda etmek dahi mümkün )
yada opensorge kaynaklı bir yazılm ile ( java ) hazırlanırsa standart telefon ile kontrol bile mümkün olabilir.Burada ise Gprs, 3G , Bluetoth ve Wi-fi bağlantı şekilleri yada Adsl network kullanılarak yapılabilir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bu tip sistemlerde en önemli sorun "loop dead time" dır. Farz edelim ki ModBUS kullanıyorsunuz, aktif ve/veya pasif terminalleriniz olduka arttı ve kritik bir kontrol sinyali veya durum oluştu. Senaryoyu yazabiliyor musunuz?

Bu yüzden bütün terminaller ve uç actuatörler akıllı olmak ve bireysel tepki vermek zorundadır. Bu durumda haberleşme standartları ve protokolleri farklı bir boyuta taşınır. Neredeyse tamamı da telegram alt yapısını kullanır ve kısmen OSI modeli benzeri bir model oluşur...

InstaBUS,
LonWorks,
CANBus örnek sistemlerdir...
 
Merhabalar,
Şu sıralar akıllı ev sistemleri ile ilgili araştırmalar yapmaktayız. Endüstriyel alanda akıllı ev sistemlerinde kullanılan ürünleri kendi yazılımımıza entegre etmek istiyoruz. Kısacası tamamen bizim yazacağımız bir Windows tabanlı programda bir butona bastığımızda fabrikanın ışıklarını nasıl yakabiliriz konusudur. Yani iletişimi nasıl sağlayacağız, bunun için neler gerekli, hangi porttan ne tür bir komut göndermeliyiz, senaryoları nasıl hazırlayacağız gibi pratik ve anlaşılır açıklamalar arıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

İstediğiniz şey çok rahatlıkla yapılabilir bir şey. Sahadaki LON, BACnet vb. cihazları yazdığınız programla kontrol etmeniz tabii ki mümkündür. Scada programları ile daha hızlı çözüm üretilir. Ancak illa kendi programımız olsun diyorsanız kolları sıvamak yeterli diye düşünüyorum. Yazmak istediğiniz programı konfigüre edilebilir şekilde yazarsanız ilerisi için daha iyi olur diye düşünüyorum. Konu ile ilgili konuşacak çok şey olduğundan ayrıntı için e-posta gönderebilirsiniz.
 
daha önce bir yerde okumuştum pc den plc yapımı röle kartları hazırlanarak yapılıyordu link bulamadım şu anda ama bulunca eklerim..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst