Akıllı bina hakkinda tavsiyeleriniz?

enderbekl

Üye
Katılım
6 Haz 2007
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba.


İnşaat sektorunde calısıyoruz konut olarak. Şu zamana kadar yaptıgımız dairelerde akıllı bina otomasyonu yada benzer uygulamalar hic kullanmadik. Fakat otomasyona ve akıllı bina teknoljisine uzak degiliz kadro olarak. yeni başliyacak olan 25 daire inşaatimizda akıllı binalar yapmak istiyoruz. müsteriler den degisik talepler ve istekler var. bu yeni projede maliyeti cok abartmadan akıllı bina olarak neler yapabiliriz ne tur uygulamalar yapabiliriz. neler eklenebilir. bu konuda fikir ve goruslerinizi onerilenizi paylasabilirseniz memnun olurum. şimdiden emegi gececek olan ve yardımları dokunacak olan arkadaslarimiza tesekkuru borc bilir basarilar dilerim.


Saygilarimla. Eksen İnşaat.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
yardımcı olacak arkadas yokmu arkadaslar_?
 
Çok basit olarak(maliyeti düşük tutmak için) aydınlatma ve panjur otomasyonu gerçekleştirebilirsiniz. Birde el kumandası en basit en ucuz şekliyle çözülebilir ;)
Kolay gelsin.
 
...aydınlatma ve otomasyonu kolay, önemli olan geri kalan havalandırma veya dairenin elektronik güvenliği konusunun eklenmesi ve eğer ucuz maliyetli olacaksa özel elektronik çözüm için girişimde bulunmak(ön fizibilite). bina otomasyon kısmı kolay...
 
cevap icin tsk ederım arkadaslar. daha detaylı konussak arkadaslar markalara yönlendirseniz?
 
...Bina otomasyonu demek, her şeyin bina içinde kontrolü ve haberleşmesi olanaklı olması demek. Eğer müşteri "Ya kardeşim, ben sizden dairemde klima kontrolü, perdeler v.s. tek bir uzaktan kumanda ile elimin altında olmasını istiyorum. Hatta bir bakın bakalım maliyeti ne olabilir ben de ona göre davranayım." dediyse, ve bina otomasyonu severiyseniz, hatta kendinizi şanslı sayın. Uzaktan kumanda ve daire içi kontrol: Bu rüyayı gerçekte görmek için benim gibiler genelde uyku uymazlar. Dolayısıyla, bu müşterinin isteğini değerlendirirsek:

1-Merkezi bir elektrik kutusu olmalı, daha sıva yapılmadan zamanlamasında kutunun yeri ama mutlaka elektronik ekipmanın sığabilceği bir şekilde düşünülmeli. Bu da müşterinin daire içinde, ikide bir yeri nerdeydi diye hatta ilk kullanımından itibaren karıştırmasın diye her zamanki gibi, giriş kapısının yanında olması gerekir.

2-Uzaktan kumandaya basıldığında, daire içinde ne kumanda edilecekse, yine sıva yapılmadan önce, seçilecek kablo kesitine göre borulama düşünülmeli. Bu noktada, kablolar: Mutlaka teknik açıdan yeterli kablo kesiti, ki özel olarak bir cihazla haberleşme sağlanması gerektiriyorsa, böyle bir kablo da borudan geçecek, kriteri de göz önüne alınmalı.

3-Aslında, bina otomasyonunda, uzaktan kumanda uygulamaları, bina otomasyonunda çok nadiren hatta neredeyse kullanılmıyor. Ama müşteri isteği (veya söylemese bile siz tavsiye edin) önemli ve bu noktada, uzaktan kumanda ile ilgili kısımda, infrared sisteminiz, 1'inci maddede bahsettiğim gibi elektrik toplama kutusu ile haberleşirken düşünmeniz gereken elektronikle alakalı şeyler için mutlaka teknik dökümanları araştırın.

Bu üç madde müşterinin isteği için yeterli. Bundan sonra, teknik kısmı halledin ve kullanılacak gerekli maliyet araştırması yapın. Ama maliyet fizibilitesinde, müşteriye onun anlayabileceği dille opsiyonları göz önünde bulundurun. Çünkü, müşteriniz sistemin maliyetinden dolayı vazgeçebilir. Bu noktada, ona ihtiyacını karşılayacak şekilde opsiyonları anlatın.

Buraya kadar verdiğim kaba ayrıntılar yeterli enderbeki hocam. Kritik ayrıntılar isteyebileceğini tahmin edebiliyorum ama hangi ayrıntıları merak ettiğini belirtirsen ben de ona göre yardım etmeye çalışırım.

------------------------------------
"Bu dünyada her şeyin para olduğunu düşünen insanlar,
yanlış yolu düşünmeye başladıktan itibaren hatalı olduklarını,
birilerinin onlara anlatması gerekir."
 
Durum hakkında hiç bir çalışma yapmadım...

Fikir olarak ise...Düşünmek yeter...

ilk olarak ledli aydınlatma sistemi manuel ve otomatik olarak bir çalışma yapılabilir...

Sistem kontrol ev güvenligi...

Kamera sistemi ve sensör sistemleri tercih edilebilir...

Daha çok yöntem oluşturulabilir...Maliyet acısından...4/4 evde bulmak biraz zor olur.!!!

Devir teknoloji devri en iyisini yapan kazanır...

Saygılarımla iyi çalışmalar...
 
control4 bu işte çok iyi akıllı ev sistemleri ve medya yönetimi, türkiye disbritörü ana merkez izmir çankayada...
 
ben sauterı onerırım havalandırma konusunda sıkıntı yasamazsın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,222
Mesajlar
915,910
Kullanıcılar
450,008
Son üye
velicetin06

Yeni konular

Geri
Üst