Aküsüz Güneş Paneli Sistemi

Katılım
9 Eki 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
31
Arkadaşlar merhaba. Evime güneş paneli sistemi kurmak istiyorum ancak kuracağım bu sistemde akü olsun istemiyorum. Evin 1 kw tüketimi yok. 1.25 kw lık güç üreten güneş paneli alıp yanına birde 1.5 kw lık akıllı inverter alarak bu sistemi kurmak istiyorum. Gündüz enerji ihtiyacımı güneş panellerinden gelen enerji ile akşam ise bu enerjiyi Şebeke akımından çekmek istiyorum. Memleket bol güneşli ve güneşsiz gün neredeyse yok denecek kadar az. Amacım faturadan tasaruf etmek ve her yıl akülere para dökmemek. Sormak istediğim sorular şunlar;
- Bu sistemi aküsüz kullanabilir miyim? Gündüz güneşten gece şebekeden beslenerek.
- Örneğin ev içi tüketimim 1 kw ancak güneş panelinden 0.8 kw enerji geliyorsa bunun geri kalan 0.2 kw sı akıllı inverter tarafından şebekeden alınabilir mi?
- Örneğin ev içi tüketim 0.2 kw ancak güneş panellerinden 1 kw lık elektrik geliyor ve sistemde aküde yok ben bu fazla elektriği devlete satıp burdan gelir elde edebilir miyim ? (maliyeti çıkartmak için)

Lütfen bilgisi tam olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ya hep ya hiç elektrik dagitim sirketinte bulasmican.
 
Bahsettiğiniz sistemin adı on grid . Tamda dediğiniz gibi çalışır. Ama hatırlatmak isterim. Bu sistemler henüz kar ettirecek seviyede değil.

Kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,975
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst