Akü Proje

1. olarak kare dalga ya da pwm sinyalinin etkin değerini hesaplamak için gerekli formülleri araştır.

2. pwm sinyali stabil bir sinyal değildir akımı sabit tutabilmen için sürekli duty-cicyle (aktif ve pasif olma süresi) durumunu değiştirmen gerekecek. bu da düz mantık olarak eğer sürekli 1A çekmen gerekiyorsa örneğin %50 aktif durumda bulunan yükten 2A geçmesi gerektiği anlamına gelir. (pwm rms akım değeri hesaplamak)

3. bunu ölçebilecek yeterlilikte akım ölçme sensörü araştırman gerek.

4. yukarda arkadaşların söylediği gibi 1AH lik aküden 1A i 1 saat boyunca çekmek (teorik olarak o akü kapasite olarak %100) sağlıklı bir sonuç vermeyecektir. istenilen gerçekten bumu yoksa kapasitesi farketmeyen herhangi bir aküden 1A akımı 1saat boyunca çekersek gerilim değişimini grafik haline getirmek mi? ki böyle ise akünün sürekli gerilimini ölçerken aynı zaman da derin deşarjı önlemek için akü gerilimi alt sınıra ulaştığı zaman yükü devre dışı bırakıp (akü bitmiştir.) şeklinde deneyine son vermelisin.

5. akım hesaplarken çok uzun uğraşlardan kurtulmak için yük için gerekn pwm sinyalini ölçüm devresini kumanda eden işlemci ile üretirsen etkin değer hesaplamaların kolaylaşacaktır.

6. ve bazı firmaların ki varsa özellikle kullanacağın akünün şarj ve deşarj eğrilerini gösteren grafiklerine göz atmanı tavsiye ederim. zira türüne yapısına göre bu eğriler değişebilmekte.


iyi çalışmalar
 
teşekkürler [MENTION=169092]ism@[/MENTION]il hocam dediklerinizi araştıracağım konu ile ilgili oluşursa yine siz değerli hocalarımıza danışmak üzere burada yazarım.
 
arkadaşlar pwm akım için uygun akım sensörü bildiğiniz var mı bide akım sensörü kullanmadan akımı ölçemez miyim acaba
 

Forum istatistikleri

Konular
128,380
Mesajlar
917,129
Kullanıcılar
450,261
Son üye
frappuccinot

Yeni konular

Geri
Üst