AC Toprağı ile DC Toprağı hakkında?

ferhtt21

Üye
Katılım
14 Mar 2019
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar ustalarım size bir sorum olacaktı. 220V AC - 24 V AC bir trafom var ve sekonder sargısında bir topraklama probu var. acaba bu proba toprak hattı bağlarsam trafodan sonraki (mesela 24v ile çalışan bir valf diyelim) malzeme de topraklanmış olur mu bu 1. sorum
2. sorum ise aynı faz üzerinden hem Trafo 220VAC ->24VAC (yukarıda bahsettiğim) hemde 220VAC -> 24VDC güç kaynağım var bu güç kaynağının girişinde toprak klemensi var eğer bu klemensi toprak hattına bağlarsam AC ile DC topraklarını birbirine karıştırmış olur muyum? Karışırsa bir problem olur mu?
ek olarak bu güç kaynağını da topraklarsam ondan sonra bağladığım malzeme(örn PLC) de topraklanmış olur mu yoksa direk malzemeyi mi topraklamak gerekir? çünkü güç kaynağı Faz-Nötr-Toprak olmak üzere 3 giriş ama V+ ve V- olmak üzere iki çıkışlı.
Birde son sorum bu güç kaynağındaki toprak güç kaynağını korumak için mi yoksa ona bağlanan malzemeyi korumak için mi?

HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM HAYIRLI AKŞAMLAR HAYIRLI İFTARLAR.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
1- olmaz

2- problem olmaz

3- daha çok insanı korumak için

not: konu bağlamında, güç kaynağı ister AC ister DC olsun topraklanmalıdır. devredeki (alıcılar) yükler ayrıca topraklanır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,105
Mesajlar
915,012
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst