ABB Motorlu Şalter İle Şebeke & Jeneratör Transfer İşlemi.

Mesut

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
9 Şub 2007
Mesajlar
765
Puanları
206
Schneider masterpact motorlu şalter ile, Şebeke & jeneratör transfer uygulamasının çizimini, ilgilenen arkadaşlara faydalı olması amacı ile paylaşıyorum.

Şalterlerde düşük gerilim bobini kullanılmıştır.

schneider_masterpact_transfer.jpg
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ABB Emax X1 motorlu şalter ile, şebeke & jeneratör transfer uygulamasının çizimini, ilgilenen arkadaşlara faydalı olması amacı ile paylaşıyorum.

Şebeke dalgalanmasından etkilenmemesi için düşük gerilim bobini yerine, tercihen açma bobini kullanılmıştır.




Ekli dosyayı görüntüle 46271

Arkadaşlar işyerimizde EATON NZM 4-XR motorlu şalterli transfer panosu var.Bu şalterin otomasyonu ile ilgili elinde şema olan arkadaşım paylaşabilirmi?
 
endi naçizane fikrimce bu sağlıklı bir transfer değil mekanik kilit varsa kabul edilebilir ama yoksa sağlıklı olmadığı kanatindeyim. şebeke için düşük gerilim bobini tercih etmiyorsanız açma kapama bobini ile yapmak istemek bir tercih .. ama jeneratörde düşük gerilim bobini olmalı aksi halde açtıramazsınız . jeneatörde arıza olduğu zaman hemen şalterin açması ve jeneratörün yük altında stop etmemesi istenir bunu sağlamanın en iyi düşük gerilim bobinidir. şebekeyede düşük gerilim bobini koyarsanız anlık dalgalanmaları önlemek için geciktirici ünitesi var düşük gerilim bobininin düşük gerilim kullanırsanız böylece elektriksel kitlemede yapmış olursunuz bu şistemde her iki şalterde üstüste kapatabilir. biri gelp bassa open yada closed butona çakışması an meselesi oysa otomasyonda ana ilke insanın hata yapmasına izin vermemektir...
dolayısıyla güvenlik açığı içeriyor ama düzeltilebilir giderilebilir . 1 mekanik kilit koyarsınız emniyet artaar 2 jeneratörün önüne arıza veyaa acil durumda açmasını sağlayabilecek bir mekanizma kontaktör şalter vs koyarsanız sorun düzelmiş olur . öyle bişi yapamıyorsanız düşük gerilim bobinini jeneratörden çektirecebileceğiniz alarm yada ihbar kontağına bağlayabilirsiniz . yada jeneratör modulunde jeneratör closed comand ucu varsa onuda kullanabilirsiniz sistem iyileşmiş hale gelir ....
ikinci bir sorun da düşük gerilim bobini kullanmadığınız için sistemde her hangi bir faz gitse bile jeneratör çalışmadan siz şebeke şalterini açtıramazsınız buda sistemde ciddi sıkıntılara yol açar. volatj düşse bile düşk voltajı sisteme versiniz şalteri açtıramadığınız için buda istenilen arzu edilen bir durum değildir
ama elinize sağlık uğraşmışsınız çaba sarfetmişsniz takdire şaayan bir şey . siz yinede ukelalığıma verin naçizane fikrim bu yöndedir
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar işyerimizde EATON NZM 4-XR motorlu şalterli transfer panosu var.Bu şalterin otomasyonu ile ilgili elinde şema olan arkadaşım paylaşabilirmi?

Schneider masterpact motorlu şalter ile, şebeke & jeneratör transfer uygulamasının çizimini, ilgilenen arkadaşlara faydalı olması amacı ile paylaşıyorum.

Şalterlerde düşük gerilim bobini kullanılmıştır.

Ekli dosyayı görüntüle 69242
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst