Aşırı Akım Korumalı (Otomatik Sigorta Kombinli-RCBO) Kaçak Akım Koruma Röleleri

huh

Profesyonel Üye
Katılım
10 Şub 2007
Mesajlar
1,521
Puanları
281
Güzel bir ürün.

https://new.siemens.com/tr/tr/urunl...uma-urunleri/kacak-akim-koruma-cihazlari.html

Aşırı Akım Korumalı (Otomatik Sigorta Kombinli-RCBO) Kaçak Akım Koruma Röleleri
Aşırı akım korumalı kaçak akım koruma röleleri kaçak akım algılama ve aşırı akım korumasını tek bir cihazda bir araya getiriyor. Yeni 5SV1 serisi, kaçak akımı ve aşırı yük korumasını ilk kez tek bir modüler genişlikte (MW) birleştiriyor. Bu da dağıtım panosunda daha fazla koruma cihazının montajını ve mevcut tesisatın, daha az yer kaplayan bir çözümle, yeni koruma fonksiyonlarını da içerecek şekilde kolayca genişletilmesini sağlıyor. Koruma cihazları aynı zamanda bir 5SM6 ark hatası algılama rölesine de bağlanabiliyor ve böylece insan hayatının ve elektrik hattının yangına karşı güvenliği sağlanmış oluyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bu tür ürünlerde,arızanın hangi tür ( aşırı
akım / toprak kaçak ) olduğunun,koruma
aygıtından anlaşılıyor olabilmesi gerekir.
Bu uyarı,bazen çift pencere,bazen renkli,
bazen çift mandal olabiliyor.Eğer,arızayı
teşhis zorluğu varsa,ürün,başadertte ola-
bilir.Ayrıca,yine bu tür ürünlerin bazıları C
tipi kısadevre ve AC tipi kaçak akım koru-
malı olabiliyor.O nedenle,seçim yaparken
bu özelliklerinde gözönüne alınması gerekir.
Mesela !
 

Ekli dosyalar

  • Vizitrop.pdf
    572.2 KB · Görüntüleme: 16
  • GEWİS.pdf
    7.6 MB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Paylaşım için teşekkürler. Fiyatları biraz daha ulaşılabilir düzeyde olsa keşke. Tip A 30mA C16A liste fiyatı 950 TL iskontolu alsak minumum 400 TL.
 
Bu konuyu bulduğum iyi oldu, az kalsın yeni konu açacaktım. Ülkemizde neden kullanılmadığını anlamadığım bir konu idi. Biliyorsunuz ülkemizde olmayan bir ürünü siparişle getirtmek istediğinizde euro üzerinden afaki rakamlar isteniyor. Lüks görülüyor. Eğer RCBO talebi artarsa ve bu ürünler rutinde kullanıma girerse, daha makul fiyatlar ortaya çıkacaktır. Kullandığımız otomatların amazon gibi sitelerde yurt dışı fiyatlarına bakınız. Veya yeni baktığım için söylüyorum, ABB marka kontaktör fiyatlarına. Yurt dışında 200 poundlara satılan ürün Türkiyede 350 lira. Alım gücüne göre fiyatlama yapıyorlar farklı pazarlarda. Biz özel istek yapınca lüks oluyor liste fiyatından kurla çarpıp veriyorlar. İnsanlar akrabaya gidiyor memlekete gidiyor tatile gidiyor, döndüklerinde balkondaki prize su damladı diye atan kaçak akım rölesi, buzdolabının da enerjisini kesmiş oluyor, temizle o mutfaktan kokuyu temizleyebilirsen. Ayrıca bu RCBO'ların 10mA eşikli olanları da var. Örneğin çamaşır bulaşık makinesi şofben olan hatlara bundan konulmalı bana göre. Her linye sigortası RCBO olsun demiyorum. Bence bu gayet uygulanabilir bir mantık. Ayrıca çoğu projede hiçbir manyetik açma özelliği olmayan RCCB'lerin ana sigorta olarak takıldığını görüyorum. En azından bu cihazlar çift mandallı RCBO olacak seçilse ki fiyatları çok fark etmiyor. Hem yerden tasarruf edilir, hem de dairenin ana sigortası olmuş olur. Fikirleriniz nedir?
 
Rusya vb. ülkelerde bu şekilde kullanılıyor. Difaoutomat diyorlar.Aşağıdaki şekilde,Kazakistana yaptığım projeden.
dıfautomat.png
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst