6.000 KVA TM için Deneyimli Arkadaşlar Yorum Lütfen

Sayın mechullll
Proje çizmek ve çizilecek şeyi tasarlamak ayrı şeylerdir. Sorunuzdan tasarım konusunda bilgi düzeyinizin yetersiz olduğunu görüyorum. Forumda size verilecek cevaplarla doğru tasarım konusunda bilginizi yeterli noktaya getirme olanağınız bence yoktur. Bence tasarım konusunda tecrübeli ve bilgili bir mühendisten/mühendislik firmasından hizmet alın.


Sayın Yufucan;
Öncelikle konu ile ilgilendiğiniz, yorum yaptığınız ve öneriniz için teşekkür ederim. Konuda da bahsettiğim gibi bir fabrikanın projesini çiziyorum. Bununla ilgili teknik bir forum sitesinde tecrübeli mühendis veya teknik arkadaşlardan yorumlarını istedim. İki yıllık bir mühendisim yani bazı konularda yeni yeni tecrübe sahibi oluyorum. Bence proje çizmek ile tasarlamak aynı şey bir mühendis açısından. Çünkü önce tasarlarsınız daha sonra tasarladığınız şeyi çizersiniz. Eğer bu konu ile ilgili tecrübeli ve bilgi sahibi iseniz burda bence kısada olsa bir yorum yapmanız veya bir tek hat şeması paylaşmanız benim ve ileride belki forumda böyle bir konuyu araştıran herhangi bir arkadaşım için çok daha faydalı olabileceği kanısındayım.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
2000 veya 2500 kVA kullanmak zorunda değilsin. ancak bu kadar büyük sistemlerde 2 tane trafo kullanılması gerekir. her bir tafo ise mutlaka tek başına tüm tesisin yükünü kaldırabilecek büyüklükte olmalıdır.
 
Kendi fabrika deneyimlerden biliyorum. Fabrikanın layout planına ve makine yerleşim planlarına bakmak gerekir. Eğerki bir den fazla trafo koymaya müsait ise bu tercih sebebidir. Şöyleki eğerki koydunuz 6MVA trafoda ileride bir sorun meydana gelirse bütün fabrikanın durması anlamına gelirki bu da istenmeyen bir durum olur.
Kolay gelsin.
 
Bu güne kadar pek çok fabrikanın tasarlanmasında ve montajında çalıştım.Kendi uygulamamız şöyle:
fabrikanın fiziki boyutlarına talep faktörü ve kritik yükler öncelikli dikkate alınır.Bir tesisin uzun çalışma ömrü dikkate alındığında tek veya parelel çalışan trafo seçmek fazlasıyla risklidir.Fabrikanın üretim öncelikleri farklıdır.Bir makinanın çalışması istenirken bir diğeri bekleyebilir.trafo yeri seçerken önceliğimiz mümkün olduğunca yüksek güçlü makinalara yakın yerler seçmektir.AG de uzun mesafeler aşmak yerine YG ile taşıyıp dağıtmak hem ilk yatırım hem de uzun vadeli kayıpların en aza indirgenmesi açısından yararlı olacaktır.Merkezi tek trafo veya paralel trafo sadece Bakım kolaylığı sağlar.Oysa ki trafo bakımları tüm bakım sürecinin çok küçük bir bölümünü kapsar.6MW gibi bir yük kullanacak fabrikanın fiziki büyüklüğünün de fazla olacağını varsayıyorum.
 
burda yukarda yorumları ek olarak maliyet (trafo tesisi kurulum maliyeti) ikinci palana koymakta fayda var çunkı son yaptıgım tesiste 450 kişi çalışmak burda olakı herhangi bir arıza durumda bu kışılerin tamamen yattıgını ve firmamın uretımının durdugunu dusunemiyorum bundan dolayı 2*1000 kva oldu burda 45 bin liralık ek maliyet ben ce goz ardı edilmeli
 
Hesap - Kitap - Proje , sorduğun zaman hemen toz oluyorlar
 
Bazı şeyler siparişle olmaz,kendiniz yapmanız gerekir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,209
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst